Explozie la o conductă de gaze în Siberia. România nu e afectată

Explozie la o conductă de gaze în Siberia. România nu e afectată

0
DISTRIBUIȚI

O explozia a vut loc la gazoductul de export gaze Urengoi-Pomary-Uzhhorod, care pleacă din nord-vestul Siberiei, în Rusia, și trece prin Ucraina, anunță media rusă.

Oficialii locali au declarat pe aplicația de mesagerie Telegram că o persoană a fost rănită și că fluxul de gaz prin secțiunea respectivă a conductei a fost întrerupt începând cu ora 13:50.

Ministerul pentru Situații de Urgență din regiunea Chuvashia a declarat că conducta a fost secționată în apropierea satului Kalinino, la aproximativ 150 km vest de orașul Kazan de pe Volga, și că flacăra a fost stinsă.

Conducta, care aduce gaz în Europa din regiunea arctică a Rusiei, a fost construită în anii 1980.


Acesta intră în Ucraina prin punctul de măsurare Sudzha, în prezent principala rută prin care gazul rusesc ajunge în Europa.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, marți, că datele Transgaz arată că România nu este afectată de explozia produsă de conducta de gaze din Siberia.

„Pot confirma ca, potrivit datelor Transgaz, România nu e afectată de explozia de la conducta de gaz care traversează granița dintre Rusia și Ucraina, la Sudzha”, a spus Dan Cărbunaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.