Expoziție cu lucrările artistei Gloria Grati, la galeria Helios din Timișoara

Expoziție cu lucrările artistei Gloria Grati, la galeria Helios din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Expoziția de ceramică „Lumenicum”, cu lucrări ale  artistei Gloria Grati, curatoriată de prof. univ. dr. Dana Constantin și de conf. univ. dr. Gabriel Kelemen, cel care va deschide expoziția, va fi vernisată astăzi, 20 decembrie, de la ora 18:00, la galeria de artă timișoreană Helios din Piața Victoriei.

Criticul de artă Gabriel Kelemen consideră că „opera plastică a Gloriei Grati evocă și invocă fără doar și poate acel ceva subtil, diafan și tot o dată paradoxal, rondbos ferm ancorat în magma incandescentă, robust și arhetipal orchestrat.


Pleiada de morfeme ceramice, obiecte arhaice din illo tempore, serie de entități obiect ceramice în smalț vetust, centrate în zona și arealul profund ancestral al ochiului pleoapă, fizic-metafizic omniprezent, omfalos luminic al oului primordial, receptacul obscur al policromiilor spectrale, glob de foc și concomitent abis licoros insondabil concav, al văzduhului transparent. Expoziția insuflă un aer trepidant și seducător prin ductul simbolic perfect calibrat și atent ancorat în arealul semnificațiilor, ce au ca și intransigenți protagoniști: lumina-ochi, alături de sideralele elementalii psihopompe, ale diadelor armonice celeste heruvim-serafim, aripă-zbor, ca și ipostas sincopat luminic circular, astfel dualismul concav-convex, gol și plin, devin flux impetuos al binomului arhaic, teluric-uranian, adiacent creației ex nihilo, din apă, pământ și foc, cu toate la un locus incognita”.

Expoziția va fi deschisă până în 13 ianuarie 2023, orarul galeriei fiind de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.