Florin Răvășilă, omul de încredere al lui Nicoale Robu, trimis în judecată...

Florin Răvășilă, omul de încredere al lui Nicoale Robu, trimis în judecată de DNA pentru șpăgile primite din contractele cu cimitirele din Timișoara și afacerile din pandemia de Covid 19

5
DISTRIBUIȚI

Florin Răvăşilă, consilier Robu

Fostul director al Direcției Clădiri, Terenuri, Dotări Diverse I Est din cadrul Primăriei municipiului Timișoara, Florin Răvășilă, a fost trimis în judecată de DNA Timișoara alături de omul de afaceri Alin Agafiței.

Omul de încredere al fostului primar Robu este acuzat de  luare de mită în formă continuată, trafic de influență,  folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată, fals în declarații, iar Agafiței de complicitate la primele trei infracțiuni de care este acuzat Răvășilă.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Răvășilă că ”ar fi acceptat promisiunea remiterii de către administratorul unei societăți comerciale a unor sume reprezentând 50% din profitul ce urma să fie realizat de firma respectivă (procentaj de 50% estimat la valoarea de 859.955 lei), din încheierea unor viitoare contracte ce vizau concesionarea serviciilor de exploatare și întreținere a cimitirelor de pe raza municipiului Timișoara. Pentru banii respectivi, inculpatul Răvășilă Emilian Florin trebuia să se asigure că firma omului de afaceri va câștiga licitațiile respective. În aceste condiții, funcționarul public i-ar fi transmis omului de afaceri, prin același intermediar, informații nedestinate publicității care i-ar fi permis acestuia să câștige o licitație ce viza exploatarea și întreținerea cimitirelor umane situate pe str. Rusu Șirianu și pe Calea Șagului din Municipiul Timișoara – Lotul I. În același context, inculpatul Răvășilă Emilian Florin, în calitate și de președinte titular al comisiei de evaluare, ar fi întocmit și semnat – Declarația de confidențialitate și imparțialitate, în care a menționat în mod nereal, printre altele, că nu are niciun interes direct sau indirect, de natură personală, financiară, economică ori de altă natură în referire la procedura de atribuire a contractului de mai sus. Pentru „ajutorul” oferit, inculpatul Răvășilă Emilian Florin ar fi primit de la omul de afaceri sumele de 5.000 euro și 30.000 lei, reprezentând parte din procentajul de 50% promis anterior. La data de 01 aprilie 2020, inculpatul Răvășilă Emilian Florin, beneficiind de ajutorul aceluiași intermediar, ar fi acceptat promisiunea remiterii, de către același om de afaceri, a sumei de 500 de lei pentru fiecare persoană decedată din cauza virusului COVID-19, pentru ca funcționarul să sprijine societatea acestuia în câștigarea contractelor de concesiune ce aveau ca obiect prestarea de servicii și activități necesare exploatării și întreținerii cimitirelor umane în care urmau să fie înhumate persoanele decedate din cauza virusului menționat mai sus”.

Răvășilă a decis să facă bani și din cazarea celor aflați în carantină.


Prin același intermediar  l-a convins pe patron că are influență ”asupra funcționarilor  publici cu atribuții în domeniul gestionării și combaterii pandemiei COVID-19 și asupra reprezentanților societăților comerciale care prestau servicii de cazare pentru persoanele aflate în carantină și că-i va determina pe aceștia să încheie mai multe contracte cu societățile omului de afaceri. Pentru acest „ajutor” inculpatul Răvășilă Emilian Florin ar fi acceptat promisiunea remiterii de către omul de afaceri a unui procentaj de 10 % din contravaloarea facturilor fiscale pe care societățile sale urmau să le încaseze pentru porțiile de mâncare livrate, precum și pentru serviciile oferite în legătură cu prevenirea și combaterea pandemiei COVID-19. Ulterior, la data de 08.04.2020, inculpatul Răvășilă Emilian Florin ar fi revenit asupra înțelegerii inițiale și i-ar fi pretins omului de afaceri, prin intermediul celuilalt inculpat, suma de 10 lei pentru fiecare porție de mâncare livrată (întrucât procentul pretins inițial, de 10%, ar fi reprezentat în final o sumă mai mică de 10 lei, aferentă fiecărei porții de mâncare livrate)”.

Prin intermediul  Agafiței, Răvășilă i-a dat lui Căprariu Alin Sergiu, la vremea respectivă și în prezent, funcționar public în cadrul Biroului Monitorizare Trafic din Primăria municipiului Timișoara, suma de 8.800 lei pentru „ajutorul” acordat în obținerea contractului ce viza „prestări servicii aferente indemnizației de cazare pentru personalul carantinat în containerele Municipiului Timișoara” și a contractului de „prestări servicii aferente indemnizației de cazare a personalului din sistemul public sanitar conform O.M. 8/09.04.2020”. Ulterior, Căărariu și-a recunoscut faptele și a încheiat un acord de recunoaștere a faptelor pentru o condamnare de 1 an de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii, pe un termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Timiș.

5 COMENTARII

 1. Și Lagerfeld de Bocsig nu a știut nimic???? Super cinstitul, ultra corectul…..nu ne-a anunțat cu ce echipă vine la candidatura la Primărie. Păcat că nu mai sunt Creșele că o aducea pe manelista sifon, fosta amantă a lui Boncu, iar șefă. Întrebare pentru Boța: cum poate cineva să ajungă,prin transfer de la Creșe la Spitalul Municipal, la contabilitate, fara a avea studii economice??

 2. Mai rău ca mafia! Cum e posibil să iei taxă, şpagă şi din porţiile de mâncare?
  Ciuhandu a retrocedat Timişoara la ţigani.
  Robu a angajat ţigani să administreze cimitire.
  Fritz continuă afacerea.
  Bine că l-au luat pe angajatul Primăriei dar banii şi corupţia vin de la Mafia cimitirelor din Timişoara, care se plimbă în Porsche şi pe ei nu-i ia nimeni??? iar aceşti mafioţi fură cetăţenii. Nu există corupt fără corupător.

 3. Șpagă este de 45000 de euro asta scria toata presa ! Nu 30000 lei si-au modificat declarațiile sau sunt înțelegeri :)) . In telefoanele lui Agafitei Alin exista dovada cand el il filmează pe Ravasila luând mita pentru o angajare a unei rude apropiată si o mita pentru a intermedia obținerea contractelor a unei firme funerare din Lugoj . Acesta cand a fost scos din schema suparat a trimis înregistrările lui Robu si ,,vopsitul primar” ii ridica instant dreptul de semnatura ca Dir. Patrimoniu . Nu vedem nimic in aceasta ancheta despre examenele la care acest Ravasila nu si-a scris nici macar subiectele ,,fabricate “de subordonata lui o angajata imaculata Sirca O . Timpul le rezolva incet pe toate .Ce faci asta primesti , se numeste karma ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.