Folk pentru Revoluție în centrul Timișoarei: concerte cu Dana Varadi Band, Lia...

Folk pentru Revoluție în centrul Timișoarei: concerte cu Dana Varadi Band, Lia Burg, Ștefan Trubadur și Pragu’ de Sus

0
DISTRIBUIȚI
Lia Burg va cânta la Folk pentru Revoluție Foto: D&D Foto

Vineri, 16 decembrie, în centrul orașului Timișoara, în Piața Victoriei, de la ora 17, va avea loc concertul Folk Pentru Revoluție, în cadrul căruia vor susține recitaluri Dana Varadi Band, Lia Burg, BegArt, Ștefan Trubadur și Pragu de Sus.

Lia Burg a ajuns să fie cunoscută publicului larg prin prestația sa plină de șarm în cadrul concursului Vocea României, când a făcut parte din echipa Irinei Rimes. Alături de desele ei recitaluri pe străzile orașului nostru, Lia a repurtat success și pe scenele diverseor manifestări și pregătește un album de debut.

Dana Varadi este solista formației Magnetic Muse și a apărut în cadrul multor manifestări prin cluburile timișorene și nu numai.


Recent artista a susținut un concert alături de formația Kraft fondată de Tiberiu Bitte unde au răsunat cover-uri izbutite după melodii ca iMoney For Nothing (Dire Straits), Crazy Little Thing Called Love (Queen), Cocaine (J.J. Cale), Here I go again (Whitesnake), Addicted To Love (Robert Palmer) sau Lady (Kenny Rogers).

Muzicienii care alcătuiesc formația Pragu’ De Sus vor interpreta în cadrul acestui concert și câteva colinde speciale, culese de solistul formației Călin Bârcean. Recent artistul a lansat alături de Luiza Țârlea un videoclip pentru piesa „Sorăleo, fată frumoasă”, o colindă veche din comuna Mărtinești, județul Hunedoara, care se cânta în șezători și în cetele de călușeri în perioada sărbătorilor de iarnă. „Am lansat această prima colindă dintr-un proiect mai amplu pe care tot l-am avut în minte de ceva vreme… E o colindă veche tradițională, din zona de unde mă trag eu… comuna Mărtinești… Orăștie. Eu am crescut cu astfel de colinde și deși am stat la Deva, mi-am petrecut vacanțele la sat, unde am fost cășușar multă vreme, chiarși vătaf. Am moștenit lucrurile astea de la tata și de la bunicul. Am crescut într-o familie tradițională de stil vechi cu… străbunica, bunica și mama mea în casă. La noi în casă se cântau colinde și de mai demult am început să culeg colinde vechi care nu se mai cântă“, ne-a declarat solistul formației Pragu’ De Sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.