Grupare care trafica minore în Timiș, destructurată de DIICOT. Povești cutremurătoare descoperite...

Grupare care trafica minore în Timiș, destructurată de DIICOT. Povești cutremurătoare descoperite în anchetă

0
DISTRIBUIȚI

O grupare care acționa în șapte județe, inclusiv în Timiș, și obliga fete cu vârsta mai mică de 18 ani să se prostitueze, a fost destructurată de DIICOT.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată, au efectuat astăzi șase percheziții domiciliare pe raza județelor Prahova, Ialomița și Constanța într-o cauză având ca obiect infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, trafic de minori, act sexual cu un minor și viol.

„Din materialul probator administrat a rezultat faptul că, în cursul anului 2021, membrii grupului care au desfășurat anterior activități infracționale pe linia proxenetismului, fapte pentru care de altfel au fost cercetați și condamnați, au luat rezoluția de a iniția și constitui un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism. În acest scop, au recrutat mai multe persoane vătămate minore, pe care le-au obligat la practicarea prostituției în beneficiul lor patrimonial. Unul dintre membrii grupului a avut rolul de a racola persoanele vătămate minore pe care le-a abordat prin intermediul unor rețele de socializare în scopul inducerii acestora în eroare pretinzând că urmărește dezvoltarea unor relații sentimentale cu acestea. Ulterior, persoanele vătămate majore care au fost determinate să se prostitueze și persoanele vătămate minore au fost transportate și cazate în apartamente închiriate în diferite localități din România, situate pe raza județelor Constanța, Ialomița, Buzău, Prahova, Alba, Timiș și Argeș.


În vederea atragerii potențialilor clienți, membrii grupului au postat anunțuri telefonice pe diverse site-uri de internet. Pentru a menține un control permanent asupra persoanelor vătămate minore, apelurile clienților au fost preluate, la solicitarea traficanților, de către alte persoane de sex feminin care se prostituau în favoarea acestora de mai mult timp”, a transmis DIICOT.

Ancheta desfășurată de oamenii legii a scos la iveală povești cutremurătoare.

„În ceea ce privește una dintre persoanele vătămate minore, în vârstă de 15 ani, care a fost răpită de către membrii grupului de la adresa de domiciliu situată în județul Hunedoara, transportată și, ulterior, cazată într-un apartament închiriat pe raza județului Ialomița, au fost exercitate presiuni de natură fizică și psihică (oferirea de băuturi alcoolice, inducerea ideii că activitatea de prostituție este una sigură și că din aceasta se obțin sume mari de bani, loviri repetate, lipsirea de libertate în mod ilegal prin încuierea sa în locuință etc.) în vederea determinării ei la practicarea prostituției. În condițiile în care persoana vătămată minoră a refuzat în mod constant să practice prostituția, aceasta a fost violată de către unul dintre traficanți”, se relatează în comunicatul DIICOT.

În cazul unei alte persoane vătămate minore, supusă, de asemenea, în mod frecvent unor agresiuni fizice, procurorii au aflat că aceasta, pentru a-și asigura scăparea, a încercat să fugă din apartamentul unde era obligată să întrețină relații sexuale contra cost prin trecerea dintr-un balcon în altul situat la nivelul superior al clădirii unde era ținută.

„În urma perchezițiilor efectuate au fost ridicate patru telefoane mobile și diverse înscrisuri. La una dintre adresele percheziționate a fost identificată o victimă a traficului de minori care a fost referită împreună cu fiul său nou-născut reprezentanților DGASPC Constanța în vederea evaluării, consilierii și aplicării măsurilor de protecție specială”, mai precizează oamenii legii.

La sediul DIICOT – Structura Centrală, au fost conduse, în vederea audierii, patru persoane cu privire la care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracțională.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciilor Centrale ale DCCO, respectiv BCCO Ploiești, BCCO Constanța, SCCO Brăila și Poliția Municipiului Slobozia – Biroul Ordine Publică, ANITP, și a beneficiat de sprijinul operațional al luptătorilor din cadrul BSIJ „Vlad Țepeș”. Suportul tehnic și operativ a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul DIICOT-Structura Centrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.