Guvernul a aprobat majorarea salariilor angajaţilor care lucrează la proiectele europene şi...

Guvernul a aprobat majorarea salariilor angajaţilor care lucrează la proiectele europene şi PNRR

0
DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat luni un act normative care prevede o majorare salarială pentru personalul care gestionează programele operaţionale aferente perioadei de programare 2021 – 2027 şi PNRR.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, majorarea are în loc în vederea realizării investiţiilor cuprinse în PNRR şi pentru a asigura un aparat de lucru suficient de adecvat care să asigure îndeplinirea celor 507 jaloane până la data de 31 august 2026.

Hotărârea de GUvern a aprobată luni prevede modificarea şi completarea HG 29/2018 pentru stabilirea criteriilor pe baza cărora se aplică majorarea prevăzută la art.


17 alin. (1) şi (2) din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Actul normativ corelează prevederile legale care reglementează cadrul instituţional şi financiar general aplicabil fondurilor europene, prin introducerea noilor programe operaţionale 2021-2027 şi completarea structurilor, autorităţilor şi instituţiilor publice în care este încadrat personalul care îndeplineşte atribuţii privind gestionarea asistenţei financiare nerambursabile europene, prevăzute de regulamentele europene şi memorandumurile de finanţare aplicabile sau aferente elaborării, gestionării, negocierii şi implementării PNRR.

De asemenea, HG prevede modificarea majorării salariale de la 35% la 50% până la prima evaluare a activităţii/performanţelor profesionale individuale.

„Majorarea se acordă numai pe perioada cât persoana îşi desfăşoară activitatea în condiţiile OUG nr. 152/2022 pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Această măsură este necesară pentru stimularea personalului care gestionează programele operaţionale aferente perioadei de programare 2021-2027, cât şi PNRR, în vederea realizării investiţiilor cuprinse în PNRR, şi pentru a asigura un aparat de lucru suficient de adecvat care să asigure îndeplinirea celor 507 jaloane până la data de 31 august 2026”, se precizează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.