Incompetența administrației, dezvăluită de Roxana Iliescu. De ce o zonă cu garaje...

Incompetența administrației, dezvăluită de Roxana Iliescu. De ce o zonă cu garaje părăsite nu este transformată în parcare

0
DISTRIBUIȚI

Roxana Iliescu, consilier local, critică administraţia Fritz în legătură cu situaţia din zona Clăbucet. Conform acesteia, o mare parte dintre locuitorii din zonă şi-au demolat singuri garajele şi aşteaptă de luni bune ca autorităţile să creeze spaţii de parcare. Reprezentanta Pro România susţine că situaţia e blocată deoarece lucrările de demolare sunt cuprinse în contractul cu Colterm iar Primăria Timişoara nu vrea să mai folosească astfel de servicii de la compania de termoficare aflată în insolvenţă.

„Administrația Fritz pierdută între incompetență și nepăsare!”, a scris Roxana Iliescu pe pagina personală de Facebook. „În loc de noi locuri de parcare, copaci plantați și spațiu verde frumos amenajat, avem în schimb adăpost pentru oamenii străzii ce și-au găsit loc printre zidurile rămase ale fostelor garaje! Din respect pentru timișorenii din zona Clăbucet, primarul Fritz ar trebui să se implice direct în deblocarea proiectului care vizează demolarea garajelor și amenajarea unor noi locuri de parcare”, continuă Iliescu.

„Suntem în situația absolut jenantă și de-a dreptul strigătoare la cer, în care o mare parte din locuitorii din aceasta zonă, proprietari de garaje, și-au demolat singuri garajele încă din luna septembrie, iar municipalitatea stă acum și se uită la stele, neputincioasă, incapabilă să demoleze niște garaje amărâte ce au mai rămas în locația respectivă!
De ce? Pentru că administrația Fritz nu mai dorește să demoleze cu Colterm, societatea cu care are contract și cu care se făceau demolările în trecut, ci cu Societatea Drumuri Municipale. Aș spune foarte bine, nu-i nicio problemă însă… imaginați-vă că până și asta este o mare problemă pentru ei! Efectiv, de luni de zile de când se discută, oamenii ăștia nu sunt în stare ori rezilieze de comun acord întregul contract, ori să restrângă obiectul contractului pe care îl au cu Colterm printr-un act adițional în sensul eliminării serviciilor de demolare, pentru a putea astfel să încheie un nou contract cu SDM pentru servicii de demolare, deși toată lumea este de acord (municipalitatea nu poate legal să aibă două contracte având același obiect cu două societăți distincte)”, a mai scris consilierul local.

Iliescu cere să fie trimis acordul pentru restrângerea obiectului contractului de servicii dintre Colterm și municipalitate, în sensul eliminării serviciilor de demolare. „Din discuțiile pe care le-am avut personal, Amza este de acord, atât din cauza lipsei de personal (din cauza faptului că societatea este în insolvență mulți oameni și-au dat demisia, iar cei rămași intervin la lucrările generate de avarii), cât și din cauza faptului că prețurile din contract sunt mici, nemodificate din 2017… De ce însă nu trimite acordul odată în condițiile astea, nu știu să vă spun! Așadar, Amza să trimită acordul, că draft-ul de act adițional e pregătit. După, să se încheie contractul cu SDM pentru a se interveni în zonă cât mai repede pentru demolarea puținelor garaje rămase, amenajarea spațiului verde, plantarea copacilor si amenajarea celor peste 80 noi locuri de parcare! Vă reamintesc că am pornit primele demersuri pentru amenajarea acestei zone încă din aprilie. După verificarea situației juridice, a autorizațiilor de construire și a contractelor dintre municipalitate și proprietarii acestor garaje, am promovat în luna august proiectul de hotărâre privind declararea de interes public a terenului pe care erau ridicate aceste constructii provizorii.


Tot în august am fost la fața locului pentru comunicarea notificărilor de demolare. În mod normal, cu respectarea termenelor procedurale, dacă am fi avut parte de seriozitate și competență, proiectul ar fi fost finalizat încă din septembrie!”, concluzionează Roxana Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.