Infractorul Ioan Nasleu, ”fratele” lui Boncu, a pierdut definitiv, la Înalta Curte...

Infractorul Ioan Nasleu, ”fratele” lui Boncu, a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casație și Justiție, procesul intentat PRESSALERT.ro

0
DISTRIBUIȚI

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat, astăzi, printr-o sentință definitivă, dreptate PRESSALERT.ro și editorului șef al publicației, Dragoș Boța, în procesul intentat de Ioan Nasleu, consilier personal al primarului Nicolae Robu și ”fratele” liderului interlop Lucian Boncu.

Deranjat că PRESSALERT.ro a dezvăluit legăturile sale cu gruparea de crimă organizată a lui Boncu pe când era sfătuitorul primarului Timișoarei, Nicolae Robu, Ioan Nasleu a cerut în instanță daune morale în valoare de 100.000 de euro și ștergerea tuturor articolelor în care s-a scris despre legăturile sale cu lumea interlopă și scandalurile în care a fost implicat de-a lungul timpului.

A pierdut procesul atât la Tribunalul Timiș, cât și la Curtea de Apel Timișoara, ambele instanțe constatând că demersul PRESSALERT.ro a fost unul perfect justificat. ”Nu este vorba nici despre așteptările unui public amator de detalii referitoare la viața privată a altor persoane, nici la gustul cititorilor pentru senzațional, ci despre aducerea la cunoștință publică a unor acțiuni ale reclamantului care relevă conduita morală a acestuia, articolele înscriindu-se într-un context mai larg al criticilor presei față de caracterul clasei politice din România. (…) Așadar, se poate reține că prin articolele publicate, jurnalistul nu a nesocotit obligațiile de respectare a adevărului și de verificare a datelor și informațiilor transmise publicului, iar exagerările se încadrează în limitele permise discursului jurnalistic de către jurisprudența Curții europene în materie, față de calitatea de om politic și deținător al unor funcții publice a reclamantului.


În condițiile în care se reține și buna credință în transmiterea informațiilor, nu există un dezechilibru între respectarea dreptului reclamantului la propria imagine și dreptul publicului de a fi informat”, a concluzionat Curtea de Apel Timișoara.

Nemulțumit de această decizie, Ioan Nasleu a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, care astăzi a judecat solicitarea sa. Instanța supremă a constatat că recursul înaintat este nul, rămânând astfel definitivă decizia Curții de Apel Timișoara prin care i-a fost respinsă acțiunea.

”S-a făcut dreptate. După ani de zile în care infractorul Ioan Nasleu ne-a târât prin instanțe în încercarea disperată de a ne face să tăcem, Justiția a confirmat că am avut dreptate cu tot ce am scris și că am respectat legea. Trei instanțe, inclusiv Înalta Curte de Casație și Justiție, ne-au dat dreptate. Nasleu a făcut recurs ca formă de hărțuire după ce a fost găsit vinovat definitiv că m-a șantajat. Nu a fost prezent nici el, nici avocatul, nu au răspuns nici măcar la întâmpinarea formulată de cea care mi-a fost alături în acest război, avocata Nicoleta Panduru. Am explicat instanței de ce demersul lui Nasleu nu este decât o continuare a presiunilor făcute de crima organizată din Timișoara să tac. Trebuie spus că instanța supremă nici nu a mai judecat pe fond cererile acestuia și a constatat că nu există motivele de recurs invocate în acțiunea depusă, confirmând excepțiile invocate. Este timpul ca Ioan Nasleu să plătească și toate sumele pe care justiția a stabilit că le are de achitat. Cred în continuare că nimeni nu este mai presus de lege. Nici măcar ”fratele” lui Boncu. Iar justiția înseamnă că absolut toate cele stabilite de instanțe trebuie să se transforme în realitate, nu să rămână niște cuvinte pe o foaie de hârtie”,  a declarat jurnalistul Dragoș Boța.

Vă reamintim că, în luna iulie, Nasleu a fost condamnat definitiv la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare pentru șantajarea editorului șef al PRESSALERT.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.