Istoria militară a Banatului, în expoziție la Bastionul „Maria Theresia” din Timișoara...

Istoria militară a Banatului, în expoziție la Bastionul „Maria Theresia” din Timișoara FOTO

1
DISTRIBUIȚI

„Istoria militară a Banatului” este ultima expoziție din acest an pe care Muzeul Național al Banatului, în colaborare cu Asociația de Reconstituiri IstoriceTimișoara o deschide pentru public săptămâna aceasta, la parterul Bastionului Theresia.

Vizitatorii au prilejul să admire uniforme, arme și piese de echipament militar de la începutul secolului al XVIII-lea care au fost în dotarea armatelor habsburgice și otomane, precum și ale armatei române din primul război mondial, surprinzând două perioade istorice importante din istoria Timișoarei și a Banatului: războiaele austro-turce de la sfârșitul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XVIII-lea și prima conflagrație mondială, prima ducând la alungarea turcilor din Banat iar cea de-a doua, la unirea Banatului cu Regatul României.

Piesele expuse – 20 la număr – sunt replici după piese autentice, multe dintre acestea fiind utilizate de-a lungul timpului la spectacole de reconstituire istorică organizate de Asociația de Reconstituiri Istorice Timișoara și Muzeul Național al Banatului.

Expoziția se dorește a fi și un material didactic pentru elevi, care vor putea ține aici lecții de istorie ilustrate cu piese reprezentative.


Expoziția va putea fi vizitată sâmbăta și duminica, între orele 12:00 și 17:00, accesul fiind gratuit. De luni până vineri, va putea fi vizitată doar de grupuri organizate de elevi.

Sursa foto: Facebook / Muzeul Național al Banatului

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.