Jurnalist bulgar de investigație, dat în urmărire de Ministerul de Interne din...

Jurnalist bulgar de investigație, dat în urmărire de Ministerul de Interne din Rusia

0
DISTRIBUIȚI

Jurnalistul bulgar de investigație Christo Grozev a fost trecut pe lista persoanelor căutate în Rusia, potrivit site-ului Ministerului de Interne al Rusiei, citat de CNN.

Site-ul Ministerului de Interne precizează că Grozev este căutat în temeiul unui articol din Codul penal, fără a preciza care este articolul.

Potrivit grupului de monitorizare din Rusia OVD-Info, împotriva lui Grozev a fost deschis un dosar penal privind diseminarea de „știri false” despre armata rusă.

Grozev este principalul investigator pentru Rusia al grupului de investigație Bellingcat, care se concentrează pe „amenințări la adresa securității, operațiuni clandestine extrateritoriale și militarizarea informațiilor”, potrivit site-ului Bellingcat.

„Nu am nicio idee despre motivele pentru care Kremlinul m-a pus pe „lista sa de persoane căutate”, prin urmare nu pot oferi niciun comentariu în acest moment.


Într-un fel, nu contează – de ani de zile au arătat clar că sunt speriați de munca noastră și că nu s-ar opri de la nimic pentru a o face să dispară”, a declarat el într-o postare pe Twitter, luni.

Împreună cu echipa liderului opoziției ruse Alexey Navalny, jurnaliști CNN și jurnaliști de la alte instituții, Grozev a investigat otrăvirea lui Navalny în 2020.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, în februarie, Grozev a folosit instrumente digitale open-source pentru a documenta crimele de război și alte atrocități din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.