MAE, atenționare de călătorie pentru Franța: Perturbări ale zborurilor pe Charles de...

MAE, atenționare de călătorie pentru Franța: Perturbări ale zborurilor pe Charles de Gaulle și Orly

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2055763091">

Autoritățile franceze au emis o avertizare Cod portocaliu de zăpadă și polei, iar Aviația Civilă a anunțat perturbări ale zborurilor pe Charles de Gaulle și Orly pentru miercuri, avertizează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în franța că pentru 33 de departamente din nordul țării, inclusiv zona capitalei Paris, a fost emis un cod portocaliu de zăpadă și polei, pentru data de 14 decembrie 2022.

Astfel, Direcția Generală a Aviației Civile a anunțat perturbări ale traficului aerian la plecările și sosirile de pe aeroporturile Charles de Gaulle și Orly din Paris.

Conform MAE, pe site-ul Aeroporturilor din Paris se menționează că pot fi întârzieri sau anulări ale anumitor zboruri, călătorii fiind sfătuiți să verifice programul de zbor al companiilor aeriene și să anticipeze sosirea la aeroport, accesul rutier putând fi perturbat.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcție de zona în care se află.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.