CNAIR și alte companii coordonate de Ministerului Transporturilor rup legăturile cu BCR-ul...

CNAIR și alte companii coordonate de Ministerului Transporturilor rup legăturile cu BCR-ul cu acționariat austriac

0
DISTRIBUIȚI

Mai multe companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor își mută conturile de la BCR, cu acționariat austriac, la CEC Bank, afirmă ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Au găsit condiții mai bune”.

„CNAIR Și- a anunțat o anumită intenție (de a-și muta conturile de la BCR la CEC) și știu că vor face, mi-au spus și mie.


Nu doar CNAIR, ci am fost anunțat că și alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanța, Aeroportul București și toate celelalte, pentru că au găsit condiții mai bune la CEC. E o explicație cât se poate de simplă”, spune Sorin Grindeanu.

Willi Cernko, CEO-ul Erste, acţionarul principal al BCR, a doua cea mai mare bancă din România, a reacţionat la decizia Austriei de a da vot negativ intrării României în spaţiul Schengen. El a spus că decizia afectează 5.000 de angajaţi BCR în România şi 2,8 milioane de clienţi ai băncii.

„Regretăm rezultatul votului de astăzi în Consiliu. România şi Austria au multe lucruri de care sunt strâns legate împreună. Sociale, culturale şi, bineînţeles, şi economice. Austria este unul dintre cei mai importanţi investitori din România, iar România este, la rândul ei, o piaţă de export foarte importantă pentru companiile austriece”, afirma Cernko.

România și Bulgaria nu au fost primite în spațiul de liberă circulație Schengen deoarece Austria și Olanda s-au opus în timpul ședinței JAI de săptămâna trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.