Metoda „accidentul”, versiune nouă. Un fals medic i-a spus unei mame că...

Metoda „accidentul”, versiune nouă. Un fals medic i-a spus unei mame că fiul ei are nevoie de operație de 15.000 de euro

0
DISTRIBUIȚI

Un fals medic i-a spus unei sibience în vârstă de 73 de ani că fiul ei a suferit un accident pe gheață și are nevoie de o intervenție la coloană care costă 15.000 de euro. Femeia i-a dat toți banii din casă: 30.000 de lei și 3.200 de euro.

Potrivit Poliției Sibiu, femeia din Sibiu a fost prejudiciată de aproximativ 30.000 de lei și 3.200 de euro.

Victima, o femeie în vârstă de 73 de ani, a relatat că în 20 decembrie, în jurul orei 12:00, a fost apelată pe telefonul fix de un bărbat care a pretins că este fiul său și care, sub pretextul că a suferit un accident la coloana vertebrală după ce a căzut pe gheață.

Acesta i-a cerut 15.000 euro necesari unei intervenții chirurgicale de urgență.

„Fiul său” i-a cerut să verifice câți bani are în casă și a insistat ca femeia să nu închidă telefonul pentru a rămâne permanent în contact.

După ce victima i-a spus ca deține 30.000 de lei si 3.200 de euro, a rugat-o să pună banii într-un plic și să aștepte acasă pentru că un medic va ridica imediat banii.


În tot acest timp, femeia a rămas la telefon, la cererea celui pe care îl credea a fi fiul ei, cerându-i în mod expres să nu închisă telefonul sau să apeleze pe altcineva.

La scurt timp, la locuinței femeii s-a prezentat un bărbat, prezentându-se ca fiind „medicul”, căreia aceasta i-a înmânat plicul cu bani.

Ulterior, femeia și-a apelat fiul și și-a dat seama de înșelăciune, sesizând Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu.

În acest caz, polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în vederea identificării persoanelor implicate și aplicării măsurilor legale în consecință.

Polițiștii fac apel către cei care primesc astfel de solicitări să își păstreze calmul, să își sune ruda respectivă indiferent de oră, să solicite cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi să sune pentru confirmare.

„Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini”, transmit polițiștii sibieni, care atenționează că de regulă astfel de infractori vizează persoanele vârstnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.