Migranți prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera, în Timiș....

Migranți prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera, în Timiș. Ce destinație mai puțin obișnuită aveau

0
DISTRIBUIȚI

Deși aproape în aproape 100% din cazuri migranții prinși că încearcă să treacă ilegal frontiera României se îndreaptă spre vest și Uniunea Europeană, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiș, au depistat ieri șapte cetăţeni din Turcia, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Sebia, pentru a se reîntoarce acasă.

„În data de 14 decembrie 2022, ora 16:40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – ITPF Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe raza localității de frontieră Beba Veche, județul Timiș, șapte cetăţeni străini care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Sebia.


Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt din Turcia, toți solicitanți de azil pe teritoriul României. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a se întoarce acasă în Turcia”, a transmis Poliția de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.