Muzeul de Artă din Timișoara a anulat expoziția unui artist austriac, ca...

Muzeul de Artă din Timișoara a anulat expoziția unui artist austriac, ca protest față de votul pentru aderarea României la spațiul Schengen

7
DISTRIBUIȚI

Filip Petcu, directorul Muzeului Național de Artă din Timișoara, a anunțat că a anulat o expoziție a unui artist austriac, programată în 2024.

„Nu doresc să dau nume, nu consider că este relevant sau constructiv, dar e vorba despre inițiativa unui om de afaceri austriac de a organiza expoziția unui artist austriac în 2024 la MNArT, eveniment care ar fi punctat ca o confirmare în direcția unei bune colaborări româno-austriece, implicând și o relație de dialog a lucrărilor respectivei persoane cu patrimoniul muzeului”, a transmis Petcu pentru PRESSALERT.ro.

Gestul conducerii muzeului se dorește a fi un semnal de alarmă în ceea ce privește relațiile româno-austriece.


„Evenimentul are oarece conexiuni diplomatice pe care nu le voi detalia. Consider – în contextul acțiunii Austriei raportat la includerea Romaniei în Schengen – cã anularea acestei expoziții reprezintã un semnal de alarmă în ceea ce privește deficitul de reciprocitate în relațiile diplomatice româno-austriece”, mai spune mesajul directorului de la Muzeul de Artă.

7 COMENTARII

 1. Ar fi fost totalmente de neacceptat ca reprezentantii muzeului de arta sa nu „se dea in stamba”, cand au o asemenea „ocazie” – parerea mea…

 2. Politica este politica și nu are nici o legătură cu;
  Sportul
  Cultura
  Sănătate
  Religie
  Hobby-uri
  Chiar daca ne place sau nu,votul tot așa rămâne,nu putem să ne răzbunăm la voia întâmplării pe oricine provine sau este in proximitatea Austriei

 3. De acord cu anularea expoziției austriacului, e cazul să reacționăm ‘tit for tat’ cum zic englezii. Deși poate pedepsim pe nemeritate doi austrieci care sunt simpatetici României. Dar, a la guerre comme a la guerre. Austriecii au fost cei care au început acest joc murdar. Foarte bine că reacționăm.

 4. Ce vina are acest artist că Guvernul său urmărește alte interese?!
  Poate acest om e de la Partidul Ecologist, aflat în OPOZIȚIE cu puterea de la Viena

 5. Eu consider ca foarte bine s-a procedat. Comportamentul Austriei este inacceptabil si mizerabil. Aceasta tara s-a dovedit o tara neprietena pentru Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.