Noua revelație a distracției din Timișoara: petrecere pe Bega pe vaporașul simbol...

Noua revelație a distracției din Timișoara: petrecere pe Bega pe vaporașul simbol al orașului

0
DISTRIBUIȚI

Aniversarea a 24 de ani de existență a brandului de petreceri anonimTM s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute pe vaporul Pelican, care a făcut o tură dus – întors între Timișoara și Sânmihai cu o petrecere de zile mari, desfăurată pe timp de zi.

„Aniversarea a fost exact așa cum e AnonimTM, de acum 24 de ani până în prezent: o mare familie fericită. Noi întotdeauna am fost pionieri ai mișcării, am făcut lucruri înainte ca ele sa fie regulă, 48h, Radio AnonimTM, Made in TM, Evening Dance doar ca să menționez câteva. Desigur, e foarte greu sa fi la fel de prezent 24 de ani la rând, dar nouă asta ne place. Iar când ceea ce facem se poate face in mod cotidian, atunci facem ceva nou ce nu s-a mai făcut. Boatparty-urile de pe Pelican sunt un „new step” pentru scena timișoreană“, spune reprezentantul celor de la anonimTM, Dudu.

Prima petrecere sub eticheta anonimTM a avut loc în data de 18 decembrie 1998, în clubul MV din Timișoara. Alături de petrecerile care au adus în oraşul nostru o serie de nume legendare ale muzicii electronice şi nu numai, cei de la AnonimTM au iniţiat o emisiune săptămânală de radio, o compilaţie anuală dedicată exclusiv muzicienilor timişoreni şi o serie de acţiuni de coagulare a scenei muzicale timişorene sub genericul Made in TM.


anonimTM Figura centrală a celor de la anonimTM este Dudu, cunoscut drept unul din veteranii scenei drum and bass din România.

„Mișcarea muzicii electronice din România e una la formarea căreia am contribuit cu toată forța, și care dăinuiește de 30 de ani. În tot acest timp am fost DJ-ii multor generații succesive de party-people. Pentru asta, de multe ori a trebuit să o luam din mers de la capăt. Acum, în ultimii ani, suntem din noi alături de oameni din primele generații. Veneau la chefuri acum 20 de ani, au avut copii, acum copii sunt mari si parinții pot veni la party din nou.

Pe lângă asta, bineînțeles că și vremurile s-au schimbat. Pandemia a transformat radical modul in care se face clubbing, și daca aduni asta la ce am spus înainte, concluzia este că pentru publicul nostru party-urile din timpul zilei sunt ceea de care au ei nevoie. Am început deci acum câțiva ani Evening Dance pe Mal, și și de data asta (apropos pionierat) toți au spus că e o nebunie, ca nu va veni nimeni la ora 18 să danseze „pe lumina”. Evident ne-a trebuit ceva timp să reușim, dar azi sunt unele dintre cele mai reușite party-uri din oraș.

Boatparty-urile de pe Pelican, pe lângă că se întâmplă pe vaporașul simbol al Timișoarei, sunt noua revelație, și continuarea ideii Evening Dance. Sunt un gen de party pe care nu l-am mai trăit niciodată dar pe care am visat sa îl facem încă de când D’arc a adus barja pe Bega. E foarte interesant: un party care începe instant, nu mai e nevoie de așteptarea aia până vine lumea, pentru că există o oră de plecare fixă pentru toți. Iar o dată plecați, chiar faptul că pleci, plutești pe Bega, îți dă o libertate extraordinară. Pe lângă că de pe apă ai o perspectivă diferită asupra orașului, și că in sfârșit se pune in valoare Bega cu malurile ei. În 2023 vrem să facem boatparty-urile lunar, și probabil săptămânal la vară. În același timp ne concentrăm foarte serios pe proiectul skatepark-ului, un proiect participativ făcut de comunitate pentru comunitate“, a mai adăugat Dudu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.