O nouă ediție a Festivalului Crailor, eveniment care celebrează tradiții strămoșești

O nouă ediție a Festivalului Crailor, eveniment care celebrează tradiții strămoșești

0
DISTRIBUIȚI

La sfârșitul acestei săptămâni, în 17 decembrie, în parcul din centrul orașului Lupeni va avea loc o nouă ediție a „Festivalului Crailor”, una din cele mai frumoase sărbători dedicate Nașterii Domnului. Colindul Crailor este o datină care s-a păstrat din moși strămoși, fiind transmisă din generație în generație pentru a vesti marea sărbătoare a Crăciunului, iar de aproape două decenii, administrația locală organizează acest festival, pentru a păstra vii străvechile obiceiuri și a le face cunoscute.

De la ora 15:00 va avea loc o impresionantă paradă a costumelor populare specifice sărbătorilor  de iarnă, la care vor lua parte colindătorii din Valea Jiului care vor participa la festival, începând cu craii, brândușii, militarii, preoții sau îngerii, iar la ora 16:00 va începe Colindul Crailor care vestește Nașterea Mântuitorului, întregind bucuria Crăciunului, concursul trupelor de crai și concursul „Cel mai puternic brunduș”.


Programul va fi completat cu un concert de colinde oferit de grupuri de colindători de la Clubul copiilor Lupeni, ansamblul artistic „Junii Petrileni” și cunoscuții rapsozi Cristian Fodor și Valentin Crainic.

Surse foto: cronicavj.ro, servuspress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.