Operațiune a DIICOT împotriva unei grupări de ”țepari” care acționa inclusiv în...

Operațiune a DIICOT împotriva unei grupări de ”țepari” care acționa inclusiv în vestul țării. Care este valoarea prejuridiciului

0
DISTRIBUIȚI

Peste 30 de percheziții au loc miercuri dimineața în 11 județe și în București într-un dosar instrumentat de polițiștii din Bacău și de DIICOT, în care suspecții sunt acuzați de faptul că ar fi încheiat contracte de credit pentru achiziția unor mărfuri știind că la scadență nu vor fi bani în conturi.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău, fac 32 de percheziții domiciliare, miercuri dimineața, în județele Harghita, Galați, Constanța, Ialomița, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mureș, Alba, Bihor, Ilfov și în municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și spălare de bani.

„În cauză s-a reținut că, la începutul anului 2022, mai multe persoane ar fi constituit o grupare infracțională organizată, specializată în săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în dauna unor societăți comerciale și la încheierea unor contracte de credit/plafon de scontare a unor efecte de comerț, pentru inducerea în eroare a unor instituții financiare nebancare.


Pe parcursul anului 2022, la grupul infracțional organizat ar fi aderat și alți membri, care, prin intermediul unei societăți comerciale, folosind identități și calități mincinoase, ar fi achiziționat mărfuri și produse de la societăți comerciale de pe întreg teritoriul țării, pentru plata cărora ar fi emis instrumente de plată, cunoscând că, la termenul scadent, nu va exista disponibil în conturile bancare”, transmite Poliția Română.

De asemenea, pentru obținerea unor câștiguri consistente rapide, după achiziționarea mărfurilor, membrii grupului le-ar fi comercializat unor persoane fizice sau juridice cu prețuri cuprinse între 30-50% din valoarea lor.

Prejudiciul stabilit până în prezent este de aproximativ 3.600.000 de lei, în dauna a 25 de persoane juridice vătămate.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activitate participă polițiștii din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate și serviciilor de combatere a criminalității organizate din Galați, Ploiești, Alba, Pitești, Mureș, Oradea, Constanța, Ilfov, Neamț, Ialomița, Dâmbovița și Vâlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.