Peste 100.000 de doze de vaccin anti-COVID, disponibile în Timiș. Cine le...

Peste 100.000 de doze de vaccin anti-COVID, disponibile în Timiș. Cine le poate solicita de la medicul de familie

0
DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică Timiș a anunțat că Ministerul Sanatatii a distribuit Centrului Regional de Depozitare Timișoara o primă tranșă de vaccin Comirnaty Omicron BA 4-5 produs de compania Pfizer BioNTech, care constă în 100.800 doze.


Acest vaccin este destinat doar pentru rapel, persoanelor care au efectuat deja o schema completa de vaccinare cu vaccinuri impotriva COVID 19 anterioare.

„Vaccinul se poate solicita la medicul de familie începand cu data de 5 decembrie 2022, Direcția de Sănătate Publică Timiș urmând să repartizeze medicilor de familie dozele solicitate. Vaccinul Comirnaty Omicron BA 4-5 se poate administra persoanelor peste 12 ani, care au efectuat deja o schemă completă de vaccinare împotriva COVID-19, la minim 3 luni de ultima doză”, a transmis DSP Timiș.

„Recomandăm tuturor persoanelor aflate în grupele la risc pentru a dezvolta o formă gravă de COVID 19 sau cu complicații grave și decompensări ale patologiilor de bază, care au peste 12 ani, si au efectuat o schemă completă de vaccinare, să efectueze doza de rapel. Medicii de familie vor asigura informarea, programarea la vaccinare, administrarea vaccinului conform schemei de imunizare, monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse”, mai spune mesajul DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.