Planul Roșu de intervenție, activat, din nou, la Spitalul de Copii din...

Planul Roșu de intervenție, activat, din nou, la Spitalul de Copii din Timișoara. Zeci de persoane, evacuate

0
DISTRIBUIȚI

Pompierii au intervenit astăzi dimineață la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, din Timişoara, unde a fost observată o degajare de fum la secţia Pediatrie. La faţa locului au fost aduse mai multe autospeciale şi aproape o sută de persoane au fost evacuate preventiv.

Alarma s-a dat la 7.37 dimineaţa, la locul evenimentului au fost trimise mijloace din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Timișoara: o autospecială de primă intervenție și comandă, trei autospeciale de stingere, două autoscări mecanice, două autospeciale de transport personal și victime multiple şi două ambulanțe SMURD, cu 28 de subofițeri.

În urma recunoașterii s-a constatat că fumul provenea de la aparatul de RMN, situat la parterul clădirii, nu au fost persoane rănite sau intoxicate cu fum.


La ora 7.45 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Din fericire, nicio persoană nu necesita îngrijiri medicale.

Au fost evacuați aproximativ 46 de copii și 42 adulți, relocați în altă clădire.

În aceeaşi unitate spitalicească a izbucnit un incendiu în luna septembrie. Nici atunci nu au fost înregistrate victime.

UPDATE Începând cu ora 8.20 a fost dezactivat Planul Roșu de intervenţie.

UPDATE 2 După efectuarea recunoașterii s-a constatat că erau evacuări de heliu, provenit de la instalația de răcire a unui aparat RMN, situat la parterul clădirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.