Politehnica Timişoara a pus capăt şirului record de nereuşite şi a pasat...

Politehnica Timişoara a pus capăt şirului record de nereuşite şi a pasat „lanterna”. Victorie cu Csikszereda în preziua aniversării alb-violete

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Octavian Stăncioiu / Facebook

Politehnica Timişoara a pus capăt secetei record de 14 meciuri fără succes cu o victorie împotriva unei echipe fruntaşe a Ligii 2 – FK Csikszereda. În prag de aniversare, alb-violeţii au reuşit să aducă o bucurie suporterilor prin golurile lui Cosmin Bîrnoi şi Denis Radu. S-a încheiat 2-1 după ce Jelena a redus din diferenţă şi a oferit un final mai agitat.

Meciul de azi de pe „Ştiinţa” a fost prilej pentru suporteri de a marca cei 101 ani de fotbal polist alb-violet. Coregrafia a fost una simplă, dar directă, cu un banner mare cu sigla şi denumirea „Politehnica Timişoara”, acompaniat de steaguri în primele minute, dar şi de un spectacol pirotehnic, tot în prima parte, care au mai animat peisajul cenuşiu reprezentat de un stadion, totuşi, sub standardele actuale. Lucru remarcat de altfel şi de cei care se „încăpăţânează” să filmeze partide live pe Bega.

În ceea ce priveşte jocul, gazdele au suferit la început. Ciucul trecând în două-trei rânduri pe lângă ocazii clare de a marca. În minutul 8, Csuros a trimis periculos cu capul, dar direct pe portarul Isvoranu.


Apoi acelaşi goalkeeper s-a opus, două minute mai târziu, la reluarea din unghi a lui P. Pârvulescu. Mai mult, în minutul 13, Stancic a trimis în bara din dreapta lui Isvoranu, mingea i-a revenit ideal în faţa porţii, dar poate masca a fost de vină pentru reluarea anapoda, peste poartă.

Poli, după ce nu a putut lega mai mult de două-trei pase în prima jumătate de oră. Pană a trimis peste poartă de la mare distanţă (28), dar peste alte cinci minute, un contaatac perfect l-a avut la capăt pe Bîrnoi, care a concretizat din apropiere în poarta nesigurul Karacsony din centrarea lui D. Radu. Timişorenii au şi prins curaj apoi. Dar mai întâi L. Kovacs a trecut pe lângă egalare (39). Pentru ca pe finalul reprizei presiunea alb-violeţilor să fie consistentă. Bocşan, în două rânduri, cu lovituri de cap (41 şi 43), respectiv Celani (tot 43) au fost aproape de 2-0.

În schimb, nu au lipsit imediat emoţiile, căci Jelena a redus din diferenţă (min. 58), din faţa porţii, după o recentrare. Zece minute mai târziu, deşi au preferat un joc periculos, defensiv, bănăţenii puteau lovi pentru 3-1, dar Bîrnoi şi-a trecut şi el o ratare uriaşă în cont, singur cu portarul. Apoi, Pană (72) a trimis sub bară din lovitură liberă şi treptat Poli a făcut faţă atacurilor neinspirate ale ciucanilor. Doar o minge căzută pe bară în minutul 82 i-a mai dat frisoane lui Isvoranu, care, accidentat, a încheiat meciul practic într-un picior. Soluţia de rezervă fiind juniorul Urdeş, în premieră pe bancă, acolo de unde a intrat pe teren Fabian Marincu în locul uşor accidentatului Denis Radu.

A fost doar a doua victorie stagională, dar pentru Poli poate însemna mult. Acum, cu 12 puncte, alb-violeţii intră în iarnă de pe locul 19, pasând ultimul loc la Unirea C-ţa, faţă de care are golaveraj mai bun. Urmează o iarnă lungă şi încă trei jocuri din sezonul regular în 2022, înainte de play-out.

Precedentul succes al timişorenilor a fost chiar în prima rundă, la începutul lui august, cu Unirea (1-0).

Politehnica: Isvoranu – A. Mada, Bocşan (cpt.), Karatasios, Taub – Tsvetkov, Pană – D. Radu (90, F. Marincu), Ignea (70, P. Popescu), Bîrnoi (90+2, Oanea) – Celani. Pe bancă: Urdeş – D. Olariu, P. Popescu, Oanea, Milea, Tudoran, Bakoş, Benzar. Antrenor: Octavian Benga.

FK Csikszereda: Karacsony – Csiszer (46, Jelena), Kelemen, Nemanic, P. Pîrvulescu (64, Takacs), Csuros, El Sawy (46, M. Kovacs), L. Kovacs (79, Veres), Gal-Andrezly, Stancic, Ivanovici (59, Schieb). Antrenor: Barna Bajko.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.