Primarul Fritz anunță că Germania finanțează cu peste jumătate de milion de...

Primarul Fritz anunță că Germania finanțează cu peste jumătate de milion de euro proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii

3
DISTRIBUIȚI
Foto: TSK/Jacob Schroter – dreapta, preşedintele Bundesrat-ului, Bodo Ramelow

Primarul Dominic Fritz a anunțat că Germania, prin Ministerul Federal al Culturii și Fundația Culturală Federală, va contribui financiar la programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii cu un total de 550.000 de euro.

„Unii întreabă de ce e important ca un primar să fie și un diplomat al orașului său. Iată răspunsul”, a scris Fritz pe pagina sa.

550.000 euro este contribuția financiară a Germaniei pentru programul cultural al Timișoarei, Capitală Europeană a Culturii.


„Este unul din rezultatele concrete ale vizitelor și întâlnirilor cu oficiali germani”, a continuat edilul. 360.000 de euro vin de la Ministerul Federal al Culturii din Germania „pentru două concerte de mare amploare cu „Gurre-Lieder” de Schönberg, la Timișoara și Gera în septembrie 2023. Fiecare concert va aduce pe scenă peste 350 de artiști de la Filarmonica Banatul, corul Operei din Timișoara, corul Rutheneum și corul Liceului Ion Vidu”.

Alţi 190.000 de euro vin de la Fundația Culturală Federală a Germaniei pentru o producție comună între Teatrul German din Timișoara și cel din Gera, cu liceeni de la Lenau și din Germania, cu participarea Goethe-Institut și a Centrului Cultural German.

„Le mulțumesc pentru sprijinul financiar consistent, un semnal important de încredere în anul nostru de Capitală Culturală.

Istoria Timișoarei și valorile pe care le reprezintă – respect pentru diversitate, puterea de inovare, curaj – pot fi un indicator important în dezbaterea actuală despre viitorul nostru european comun. În cele două coproducții germano-române, extrem de simbolice, acest lucru devine concret”, se mai arată în mesajul lui Dominic Fritz.

3 COMENTARII

  1. Fritz, nu trebuie sa te milogesti. Fac destui politicieni asta. Esti la fel ca tot restul politicienilor din Romania, chiar mai rau. Noapte buna demnitate, oriunde ai fi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.