Proiectul „Cu bicicleta prin vest – traseu cicloturistic”, votat în CJ Timiș....

Proiectul „Cu bicicleta prin vest – traseu cicloturistic”, votat în CJ Timiș. Va fi depus pentru finanțare prin PNRR

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș s-a întrunit astăzi în ședință extraordinară pentru-și exprima acordul care vizează realizarea proiectului „Cu bicicleta prin vest – traseu cicloturistic”, acesta urmând să fie depus pentru finanțare prin PNRR – componenta turism și cultură.

Proiectul prevede realizarea a 3.000 de kilometri de trasee cicloturistice la nicvel național, iar la nivelul zonei de vest se preconizează realizarea unor legături între județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara. Pentru îndeplinirea condițiilor de eligibilitate, e necesară asocierea tuturor celor patru consilii județene și aprobarea tuturor consiliilor locale din localitățile aflate pe traseu. Prin acest traseu cicloturistic, se dorește punerea  în valoare a unor monumentele istorice, locuri turistice și alte obiective de interes din zona de vest, cel mai mare punctaj fiind acordat pentru traseele cele mai apropiate de Euro Velo 13, care fac legătura cu acesta și includ toate punctele de interes.

În cele patru județe ar urma să fie amenajate trasee pe o lungime de peste 1.800 de kilometri, dintre care peste 400 de kilometri pe raza județului Timiș, 200 de kilometri aflându-se pe traseul EuroVelo.


Traseul, care trebuie să fie unitar și continuu, va porni din județul Arad iar legătura cu județul Timiș se va face dinspre Semlac și Șeitin, prin localitățile Sânpetru Mare și Periam, și va continua prin Sânnicolau Mare, Dudeștii Vechi și Comloșu Mare, de unde începe traseul EuroVelo. Legătura cu județul Caraș-Severin se va face prin comuna Jamu Mare iar în Timiș traseul mai cuprinde localități din estul județului, în zona Fârdea. Din zona Lugoj-Margina, se va face și legătura cu județul Hunedoara, cel mai bogat în obiective turistice, unele legate de alte trasee de interes european agreate de UE.

Consiliul Județean Arad și-a exprimat acordul de a participa la acest proiect în parteneriat cu județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și mai multe localități de pe teritoriul administrativ al acestora, și la susținerea cheltuielilor neeeligibile proporțional cu lungimea traseului de pe raza județului, sub coordonarea județului Timiș ca lider de proiect, în ședința care a avut loc în 7 decembrie, angajându-se să identifice cele mai potrivite rute pentru amenajarea traseului cicloturistic. Legătura cu județul Hunedoara se va face pe un traseu care va trece prin Birchiș și Săvârșin.

Tot astăzi, se întrunesc și consilierii din județele Caraș-Severin și Hunedoara, pentru a vota acest proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.