Război în Ucraina, ziua 284. Zelenski spune că nivelul de plafonare a...

Război în Ucraina, ziua 284. Zelenski spune că nivelul de plafonare a prețului la petrolul rusesc nu este serios

1
DISTRIBUIȚI

Plafonarea prețului la 60 de dolari pentru petrolul rusesc transportat pe cale maritimă, convenită de Grupul celor șapte națiuni și Australia, nu este serioasă și nu va face mare lucru pentru a descuraja Rusia să pornească un război în Ucraina, a declarat sâmbătă președintele Volodimir Zelenski.

Uniunea Europeană urmează să aprobe plafonul după ce G7 și Australia au ajuns vineri la un acord. Măsura are ca scop reducerea veniturilor Rusiei din vânzarea de petrol, prevenind în același timp o creștere bruscă a prețurilor globale, potrivit Reuters.

„Nu ați putea numi o decizie serioasă stabilirea unei astfel de limite pentru prețurile rusești, care este destul de confortabilă pentru bugetul unui stat terorist”, a declarat Zelenski într-o adresă video.

„Este doar o chestiune de timp până când oricum va trebui să fie folosite instrumente mai puternice. Este păcat că acest timp va fi pierdut”.

Andriy Yermak, șeful administrației lui Zelenski, a declarat anterior că plafonul ar trebui să fie stabilit la 30 de dolari „pentru a distruge mai repede economia inamicului”.


Zelenski s-a plâns că lumea a dat dovadă de slăbiciune prin stabilirea plafonului la 60 de dolari, care, potrivit lui, ar umfla bugetul Rusiei cu 100 de miliarde de dolari pe an. „Acești bani … vor merge spre destabilizarea în continuare tocmai a acelor țări care încearcă acum să evite deciziile serioase”, a spus el.

Directorull National Intelligence, Avril Haines, a declarat că atât armata ucraineană, cât și cea rusă, vor încerca să încerce să se reaprovizioneze și să se realimenteze, astfel că luptele zilnice vor încetini în următoarea perioadă, potrivit Sky News.

Ea a spus, totuși, că nu există dovezi ale unei voințe ucrainene reduse de a rezista, în ciuda atacurilor asupra rețelei electrice și a altor infrastructuri critice pentru iarnă.

Ea a declarat în cadrul Forumului național anual de apărare Reagan din California: „Vedem deja un fel de ritm redus al conflictului … și ne așteptăm ca acest lucru să fie probabil ceea ce vom vedea în lunile următoare”. Ea a spus că există totuși o întrebare cu privire la modul în care va arăta o nouă contraofensivă post-iarnă pentru ruși.

„De fapt, avem destul de mult scepticism cu privire la faptul că rușii vor fi sau nu vor fi de fapt pregătiți să facă acest lucru. „Mă gândesc mai optimist pentru ucraineni în acest interval de timp”.

Ea a spus că economia Kievului a avut de suferit foarte mult, descriind-o ca fiind „devastatoare”, dar a adăugat că ea crede că președintele rus Vladimir Putin a fost surprins că forțele sale nu au realizat mai mult din punct de vedere militar. „Cred că el devine mai informat cu privire la provocările cu care se confruntă armata în Rusia. Dar încă nu ne este clar pentru noi că el are o imagine completă în acest stadiu despre cât de provocate sunt… vedem lipsuri de muniție, pentru moral, probleme de aprovizionare, logistică, o serie întreagă de preocupări cu care se confruntă”,

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.