Război în Ucraina, ziua 287. Al treilea atac ucrainean pe teritoriul Rusiei,...

Război în Ucraina, ziua 287. Al treilea atac ucrainean pe teritoriul Rusiei, în ultimele două zile

0
DISTRIBUIȚI

Un al treilea aerodrom rusesc a fost incendiat după un atac cu dronă, la o zi după ce Ucraina a arătat că are capabilități de a lovi la sute de kilometri în interiorul Rusiei prin atacuri asupra a două baze aeriene.

Oficialii din orașul rusesc Kursk, situat la aproximativ 90 km nord de granița cu Ucraina, au publicat marți imagini cu fum negru deasupra unui aerodrom după ultimul atac.


Guvernatorul regional a declarat că un rezervor de combustibil a luat foc, dar nu au existat victime. Statele Unite nu i-au încurajat pe ucraineni să lovească în interiorul Rusiei și nici nu le-au facilitat aceste atacuri, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken, care a reiterat hotărârea Washingtonului de a se asigura că Kievul are echipamentele necesare pentru a se apăra.

În ultimele 24 de ore, unitățile Forțelor de Apărare ale Ucrainei au respins atacurile în zonele așezărilor Bilogorivka din regiunea Luhansk și Verkhnyokamianske, Spirne, Yakovlivka, Bakhmut, Bila Gora, Kurdyumivka, Novobakhmutivka, Maryinka și Novomykhailivka.

Rușii au lansat 10 rachete și 33 de lovituri aeriene. Clădirile rezidențiale civile din orașele Kramatorsk, Kryvyi Rih, precum și satul Stepne din regiunea Zaporizhia au fost avariate de rachetele rusești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.