Război în Ucraina, ziua 306. Explozii raportate la baza aeriană Engels din...

Război în Ucraina, ziua 306. Explozii raportate la baza aeriană Engels din Rusia UPDATE 2 FSB anunţă eliminarea unor agenţi ucraineni care încercau să intre pe teritoriul rus

0
DISTRIBUIȚI

UPDATE 2 Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) a anunţat, luni, neutralizarea la frontiera Rusiei cu Ucraina a patru ucraineni acuzaţi că încercau să comită acte de sabotaj pe teritoriul rus, în contextul atacului cu dronă care a vizat o bază militară.

Schimburile de focuri soldate cu moartea celor patru agenţi ucraineni au avut loc în zona de frontieră, în regiunea rusă Briansk.

„În urma confruntărilor armate din 25 decembrie, patru sabotori au fost eliminaţi în timp ce încercau să pătrundă din Ucraina pe teritoriul regiunii ruse Briansk”, a comunicat luni Serviciul Federal de Securitate (FSB), citat de cotidianul Le Monde.

UPDATE 1 Trei militari ruși au fost uciși luni dimineața de resturile unei drone ucrainene care a fost doborâtă în timp ce ataca o bază din regiunea rusă Saratov, au anunțat agențiile de presă ruse, citând Ministerul Apărării.

Acesta a fost al doilea atac asupra bazei în această lună, potrivit Reuters.

„Un vehicul aerian ucrainean fără pilot la bord a fost doborât la joasă altitudine în timp ce se apropia de aerodromul militar Engels din regiunea Saratov”, au relatat agențiile de știri, potrivit ministerului rus.

„Ca urmare a căderii resturilor dronei, trei militari ruși din personalul tehnic care se aflau pe aerodrom au fost răniți mortal”.


Presa ucraineană şi cea rusă au informat luni dimineaţa despre o explozie la baza aeriană Engels din Rusia, situată la sute de kilometri distanţă de linia frontului din Ucraina, informează Reuters.

Nu a existat o confirmare oficială imediată a exploziei, iar Reuters nu a putut verifica în mod independent informaţiile.


Agenţia de presă RBC-Ucraina a relatat că au avut loc două explozii.

Pagina de ştiri rusească Baza a scris, citând localnici, că s-au auzit sirenele de raid şi o explozie.

Baza aeriană, situată în apropierea oraşului Saratov, la aproximativ 730 km sud-est de Moscova, a fost lovită pe 5 decembrie în ceea ce Rusia a acuzat ca fiind atacuri cu drone ucrainene asupra a două baze aeriene ruseşti.

Atacurile de pe 5 decembrie au afectat reputaţia Rusiei şi au ridicat semne de întrebare în rândul analiştilor cu privire la motivul pentru care sistemul rus de apărare nu a funcționat.

Guvernatorul regiunii ruseşti Saratov, unde se află baza aeriană Engels, a anunţat luni dimineaţa că agenţiile de aplicare a legii verifică informaţiile despre „un incident la o bază militară”, informează Reuters.

„Nu au existat situaţii de urgenţă în zonele rezidenţiale ale oraşului (Engels)”. Nu există nicio ameninţare pentru locuitori…Infrastructura civilă nu a fost deteriorată. Informaţii despre incidentul de la o unitate militară sunt verificate de agenţiile de aplicare a legii” a scris pe Telegram Roman Busargin, guvernatorul regiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.