Rememorare și dezbatere legată de Revoluția din decembrie 1989 de la Timișoara,...

Rememorare și dezbatere legată de Revoluția din decembrie 1989 de la Timișoara, la Muzeul Satului

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul Satului Bănățean prilejuiește marți, 20 decembrie, începând cu ora 13:00, o rememorare și dezbatere legată de zilele tumultoase din decembrie 1989, care aveau să marcheze începutul schimbării regimului politic din țară și a vieții  românilor.

Aceasta va avea loc în sala de expoziție permanentă, unde invitații, participanți la evenimentele de atunci, asociația ALTAR, cercetători ai celor petrecute în acele zile sângeroase, vor vorbi despre semnificația acestora și despre urmările avute în societatea românească.


 La dezbatere vor participa și elevi, pentru care evenimentele petrecute în urmă cu 33 de ani reprezintă deja o pagină de istorie, precum și specialiști din cadrul muzeului. Cei prezenți vor avea prilejul de a vedea și o expoziție de fotografii cu imagini din zilele de 16 – 22 decembrie 1989 dar și după această dată, realizate de fotoreporterul Constantin Duma, cel care a surprins, riscându-și viața, instantanee unice și edificatoare care ilustrează acele momente febrile din viața orașului și a locuitorilor ei.

Organizatorul evenimentului este dr. Andrei Milin, muzeograf la Muzeul Satului Bănățean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.