Ripensia a reziliat înţelegerile cu doi jucători relativ tineri. Roş-galbenii doreau în...

Ripensia a reziliat înţelegerile cu doi jucători relativ tineri. Roş-galbenii doreau în trecut să-i vândă pe sume importante

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leczki Jozsi/Mediafax Foto

Ripensia Timişoara a ajuns la trei plecări deja în această iarnă. După despărţirea de moldoveanul Andrei Macriţchii, conducerea roş-galbenilor a anunţat şi ruperea înţelegerilor cu portarul Ştefan Dobre şi mijlocaşul Tudor Călin, jucători care au fost împrumutaţi în urmă cu un sezon şi jumătate chiar la grupări de Liga I.

Dobre (21 ani) a sosit la Ripensia în 2018 după ce a crescut la LPS Banatul şi CNP Timişoara. În vara trecută el a fost cedat sub formă de împrumut la Academica Clinceni, club desfiinţat între timp, şi unde a avut cinci apariţii în elită, dar a şi făcut gafe care l-au îndepărtat din poarta ilfovenilor, revenind iarna trecută înapoi la clubul timişorean. La Ripensia el a strâns 54 de apariţii în meciurile oficiale. Doar opt în actuala stagiune.

Călin (22 ani) sosise pe Bega la „Ripi”, în 2019, de la Luceafărul Oradea, după ce crescuse la CFR Cluj şi Jahn Regensburg (Germania).


Mijlocaşul central a fost şi el cedat în prima parte a sezonului trecut, dar la UTA, şi tot în speranţa bănăţenilor de a-i creşte cota după înţelegeri semnate pe termen lung. Arădenii însă nu l-au folosit deloc în meciuri oficiale. Călin a bifat 66 de prezențe la roş-galbeni, având cinci goluri marcate. Dintre care 13 în sezonul actual.

Ambii ar mai fi avut doi ani şi jumătate de contract, dar speranţele conducerii în ei se pare că au expirat. Dobre a pierdut de multe ori lupta pentru titularizare cu mai tânărul Paul Toroc, selecţionat şi la lotul U20.

„Dobre și Călin au fost doi dintre jucătorii importanți ai echipei noastre în acești ani. Le mulțumim pentru tot ceea ce au făcut sub culorile lui Ripi! Le urăm mult succes în continuare!”, se arată în anunţul clubului.

Deşi situaţia nu pare roz nici la ripensişti, se pare că aceştia ar putea beneficia totuşi, pe lângă puţinii bani TV la acest nivel, şi de un venit mai puţin aşteptat, dintr-un eventual transfer al portarului Horaţiu Moldovan în străinătate. Acum la Rapid, goalkeeperul în vârstă de 24 de ani, care a părăsit „Ripi” pentru UTA în vara lui 2020, ar fi dorit de mai multe cluburi de „afară”. Conform surselor noastre portughezii de la Sporting Braga sunt cel mai aproape de a parafa înţelegerea cu bucureştenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.