Şapte migranţi din Asia, prinşi de poliţiştii de frontieră din vestul ţării....

Şapte migranţi din Asia, prinşi de poliţiştii de frontieră din vestul ţării. Cum încercau să intre în ţară

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Polițiștii de frontieră cărășeni din cadrul sectorului Naidăş au depistat şapte cetăţeni din India care încercau să intre ilegal în România, pe jos, pe frontiera verde, cu ajutorul unui bărbat din România.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Naidăș au desfăşurat acţiuni specifice în zona de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale. Ieri, în jurul orei 12.00, în urma unor activităţii desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăș au observat, la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră, în apropierea localității Iam, opt persoane care se deplasau pe jos.

Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor.


În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că șapte dintre cei conduși la sediu sunt cetățeni din India, cu vârste cuprinse între 21 și 38 de ani. Împreună cu migranții în cauză, se afla și un cetăţean român în vârstă de 42 de ani, care intenţiona să-i ajute pe străini.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în privinţa cetăţenilor indieni, pentru săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar faţă de cetăţeanul român pentru trafic de migranți, în cadrul unui dosar penal aflat sub coordonarea parchetului de pe lângă Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

În contextul celor de mai sus, cetăţenilor români şi străini le este reamintit, să nu transporte persoane necunoscute din apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop 021.9590.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.