SCM USV Timişoara a pierdut clar finala mică a campionatului. „Leilor” le-a...

SCM USV Timişoara a pierdut clar finala mică a campionatului. „Leilor” le-a mai rămas lupta pentru păstrarea Cupei României

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Rugby Romania / Facebook

SCM USV Timişoara nu a reuşit să ia în acest sezon 2022 nici medalia de bronz în Liga Naţională. În ciuda unui start bun cu Dinamo Bucureşti pe arena „Arcul de Triumf”, din capitală, „leii” au cedat pe parcurs şi au înregistrat un sever 18-44, încheind pe 4 campionatul intern, cea mai slabă poziţie din ultimul deceniu.

Bănăţenii au început jocul foarte bine, căci Manumua a marcat primul eseu al întâlnirii după doar 43 de secunde. A culcat balonul aproape de margine astfel că execuţia din unghi a lui Fl. Vlaicu, pentru transformare, a fost ratată. Vlaicu a făcut însă apoi 8-0 din prima lovitură de pedeapsă primită. Timişorenii se puteau desprinde în minutul 14, dar arbitrul Iordăchescu a anulat uşor un eseu pe motiv că jucătorul „leilor” „s-a rotit” la momentul punctării. Un nou semn rău a fost schimbarea lui Vlaicu zece minute mai târziu, din cauze medicale.

Dinamo a înscris primele puncte, din lovitură de pedeapsă, prin J.


Williams. Alin Conache a refăcut diferenţa în favoarea SCM din acelaşi procedeu, dar bucureştenii au controlat apoi meciul. O nouă lovitură de pedeapsă i-a adus la cinci puncte distanţă, apoi, chiar în prelungirile reprizei Schwarz a înscris primul eseu al dinamoviştilor, pe zonă centrală, ceea ce a adus şi o transformare uşoară pentru 11-13 (Williams).

Repriza secundă a început şi ea cum nu se poate mai prost pentru SCM USV, acelaşi Schwartz a marcat şi mai central, un nou eseu convertit de Williams a dus scorul la 11-20. „Leii” păreau să dea semne de revenire la cinci minute distanţă, când după îndelungi vizionări a fost în cele din urmă acordat eseul reuşi de Fuhri (min. 48). Iar Alin Conache a transformat pentru 18-20. Dar Dinamo a marcat apoi, iarăşi prin Schwartz şi s-a desprins. După o oră de joc, eseul lui Ciocoiu a însemnat un greu de „întors” 18-34 după tranformările lui Williams. Deşi au încercat şi forţat o nouă reuşită, bănăţenii au mai fost pedepsiţi o dată cu cinci minute înainte de final, Williams ducând scorul la 18-37 din punct fix. Mai mult, în prelungiri iarăşi Dylan Schwartz, coşmarul „leiloe” azi, a reuşit să culce balonul, reuşind al patrulea eseu personal în meci. Kisting a reuşit tranformarea şi a stabilit scorul final, un dur 18-44.

SCM USV Timişoara rămâne în zonă, la Snagov, deoarece pe 11 decembrie, de la ora 12.45, pe acelaşi stadion „Arcul de Triumf”, va juca finala Cupei României, cu CSA Steaua, formaţie care luptă azi pentru titlul naţional cu Baia Mare. Jocul de duminica viitoare va fi transmis tot de postul Prima Sport 1.

SCM USV Timişoara: Chiriac, Căpăţînă, Digo, I. Mureşan, D. Lazăr, Altinok, Neculau (cpt.), Morrell, Rupanu, Fl. Vlaicu, I. Macovei, Manumua, Al. Bucur, Şteţco, Tiqe. Rezerve: Fuhri, M. Lazăr, Sikote, R. Murariu, S. Sîrbu, A. Conache, Jipa, Shennan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.