Seară de lied și poezie: călătorie în spațiul liric romantic și contemporan...

Seară de lied și poezie: călătorie în spațiul liric romantic și contemporan la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Miercuri 7 decembrie Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara îi invită pe toți iubitorii de frumos la o „Seară de lied și poezie“, de la ora 19, la Sala Barocă a Muzeului Național de Artă din Timișoara.

Evenimentul promovează tinerele talente de la specializarea canto și artele spectacolului – actorie în limba germană, oferind publicului o serie de lieduri și poezii din repertoriul universal, cărora li se alătură și cadrele didactice.


Programul muzical va cuprinde lieduri din creația compozitorilor Franz Schubert, Claude Debussy, Jean-Paul Egide Martini, Piotr Ilici Ceaikovski, Ludwig van Beethoven, Sergei Rachmaninoff, Edvard Grieg, Tiberiu Brediceanu, Paul Constantinescu.

Pe lângă recitalul minunatelor lieduri, auditoriul se va bucura de versurile poeților Nikolaus Lenau, Johann Wolfgang Goethe, Friedrich Schiller, Rainer Maria Rilke, Franz Werfel, Christian Morgenstern, Bertolt Brecht și Erich Fried.Prin acest program se propune o călătorie în spațiul liric romantic și contemporan, spre a savura împletirea miraculoasă dintre textul poetic și cel muzical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.