Timișoara, reprezentată în finala Eurovision România. Maryliss s-a calificat în „ultimul act”...

Timișoara, reprezentată în finala Eurovision România. Maryliss s-a calificat în „ultimul act” cu piesa „Hai, vino”

0
DISTRIBUIȚI

Juriul Selecţiei Naţionale a Eurovision Song Contest 2023 a ales cele 12 melodii care au intrat în finala concursului Eurovision România 2023, printre acestea numărându-se și „Hai, vino”, melodia interpretată de solista timișoreancă Maryliss.

Componenţa juriului a fost următoarea: Sebastian Ferenţ (Untold şi Neversea), Laura Coroianu (Emagic), Bogdan Stratulă (Urban Sunsets Radio), John Varbiu (Summer Well), Alin Vaida (Festivalul Jazz in the Park), Mihai Predescu, Şeful delegaţiei României pentru Eurovision 2023 și Remus Achim, regizorul proiectului ESC 2023. Pentru 11 februarie 2023, Televiziunea Română pregăteşte un spectacol al Selecţiei Naţionale a Eurovision Song Contest 2023, transmis în direct din studiourile SRTv on air şi online şi în cadrul căruia vor fi interpretate live cele 12 piese muzicale.Câştigătorul va fi desemnat exclusiv prin votul publicului, fiecare melodie urmând să fie votată pe durata difuzării acesteia. Ocupantul primului loc și piesa interpretată vor reprezenta România la concursul muzical Eurovision 2023. Ediţia din 2023 a concursului Eurovision va avea loc în Marea Britanie, ţara care va organiza evenimentul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat de Rusia. Evenimentul va avea loc la Liverpool Arena şi va consta în două semifinale, transmise în direct pe 9 şi 11 mai, şi o finală, pe 13 mai 2023.

„Piesa se numește «Hai, vino», face parte din piesele ce se vor regăsi pe albumul meu, iar ca stil muzical se încadrează la pop acustic cu un iz ușor vintage.


Este o piesă romantică pe care am scris-o cu gândul la prezent. Atât Ovidiu – Dodo Moldovan cât și Silviu Dan Iliescu au fuzionat foarte bine cu ideea piesei și fiecare și-a adus aportul seminificativ. Pe această cale doresc să le mulțumesc pentru implicare, încredere și pentru tot suportul de care au dat dovadă încă de la început. Suntem foarte bucuroși și mândri de acesastă reușită, sperăm să facem treaba bună și în finală live ce va avea loc pe 11 februarie. Nu în ultimul rând aș vrea să îi mulțumesc si lui Alin Luculescu, care a adus the final touch, el fiind cel care s-a ocupat se masterizarea piesei“, ne-a declarat Maryliss.

„Eu m-am ocupat de înregistrări, producție și mixaj și Silviu Dan Iliescu a fost «magicianul» pe chitări și Alin Luculescu a făcut masterizarea. Ce pot spune în mare parte este că suntem foarte încântați toți că piesa a fost aleasă în finala Eurovision. Este un semn bun pentru o colaborare strânsă ce am avut-o cu Maria și Silviu de câțiva ani. Sunt sigur că au fost multe piese bune trimise. Știu de la alți colegi în domeniu (care și ei au trimis piese la Eurovision) cât de mult se muncește și cât de multe aspecte de producție și compoziție trebuie să iei în considerare să ai o șansă de a fi selectat, adică restrângerea de timp (piesa trebuie să aibă maxim trei minute), calitatea refrenului și buildup-ul spre acesta, echilibrul în versuri (să nu fie nici prea simplistice dar nici prea «grele» de digerat) și nu în ultimul rând tot ce este legat de domeniul meu: producție și orchestrație, adică în parcursul piesei să îți ofere constant ceva nou fără să fie haotic ca ansamblu. În general merg pe premiza asta: să fac chestii complexe ce se simt simple în urechea ascultătorului. Dacă e invers înseamnă că am eșuat“, ne-a declarat Ovidiu Dodo Moldovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.