Vești bune pentru călătorii de pe Aeroportul Internațional Timișoara. Lichidele sau electronicele...

Vești bune pentru călătorii de pe Aeroportul Internațional Timișoara. Lichidele sau electronicele din bagajele de mână nu mai trebuie scoase la verificare

0
DISTRIBUIȚI

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara a anunțat că se alătură aeroporturilor în care controlul de securitate este mult mai rapid și mai simplu, fiind eliminată restricția referitoare la cantitatea de lichide, aerosoli și geluri care depășesc 100 de mililitri.


Pasagerii vor scăpa de stresul de a pune recipientele în pungi de plastic pentru scanare separată de bagajul de mână. Același lucru va fi valabil și pentru electronice, laptopurile și accesoriile acestora urmând să treacă prin scanere fără să mai fie obligatorie scoaterea lor din bagaj.

„Implementarea acestui sistem modern de control de securitate a fost posibilă în urma achiziționării celor mai noi echipamente de specialitate prin accesarea unei finanțări nerambursabile obținute prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Operaționalizarea sistemului de scanare a fost realizată prin cooperarea Aeroportului Internațional Timișoara cu Brigada Antitero din cadrul Serviciului Român de Informații și cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română.  Dincolo de faptul că este eliminat stresul ambalării recipientelor și a scoaterii acestora pentru scanare separată, cel mai important câștig este reducerea timpului de procesare a pasagerilor la efectuarea controlului de securitate”, a transmis AIT.

Reprezentanții aeroportului precizează faptul că pasagerii trebuie să aibă în vedere și faptul că aceste reguli valabile de astăzi la Timișoara nu se aplică în orice aeroport pe care urmează să ajungă, călătorii fiind sfătuiți să verifice și condițiile de securitate din aeroporturile spre care zboară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.