Viceprimarul Ruben Lațcău, prins cu minciuna de două ori în nici zece...

Viceprimarul Ruben Lațcău, prins cu minciuna de două ori în nici zece minute. Ce se întâmplă cu taxele și impozitele locale din Timișoara în 2023

2
DISTRIBUIȚI

Discuțiile legate de taxele și impozitele locale în 2023 au încins spiritele în Consiliul Local Timișoara, care, astăzi, a fost convocat în ședință online. După prezentarea proiectului, când a fost întrebat. viceprimarul USR Ruben Lațcău a susținut nonșalant că nu vor crește niciun fel de taxe legate urbanism. ci cel mult se actualizează cu rata inflației de 5.1%. După câteva minute, consilierul local Roxana Iliescu a început să citească din proiectul de hotărâre. ”Scrie foarte clar că taxa pentru eliberarea acordului/avizului pentru desfășurarea unei activități economice de la 69 lei la 200 lei.


De asemenea, crește taxa pentru acord/adeverința privnd apartamentarea, subaapartamentarea și lista continuă”, a susținut Iliescu.

Consilierul local PNL Simion Moșiu l-a întrebat pe Lațcău ce este cu aceste creșteri, iar viceprimarul i-a replicat ”lăsați sticla în frigider până se termină ședința”. S-a încercat salvarea viceprimarului, susținându-se că ar fi vorba de ”prestații”. Când Moșiu a insistat să întrebe dacă nu Lațcău era cel care spunea că nu cresc taxele de urbanism, Lațcău a tăcut și la insistențe a răspuns ”nu doresc să răspund pentru că domnul Moșiu este într-o stare de fericire”.  Pe fondul contrelor între USR și PNL, unul dintre consilieri a comentat ”ce nesimțire” enervat de atacurile lui Moșiu.

Viceprimarul Lațcău a încercat să dea vina pentru că se votează așa de târziu deoarece ”Guvernul PNL a aprobat în decembrie ordonanța de urgență cu ultimele modificări, în 20 decembrie și la o săptămână avem proiectul”, a susținut acesta. Consilierul local PSD Radu Țoancă i-a amintit că s-a votat încă din luna noiembrie, dar USR a atacat la Curtea Constituțională și de abia în 20 decembrie s-a publicat în Monitorul Oficial. Prins din nou cu minciuna, USR-istul a confirmat cu jumătate de gură.

Consilierii locali au propus mai multe amendamente, cel mai important fiind acela al liberalului Ștefan Sandu care a cerut ca acolo unde s-au prevăzut creșteri de  taxe și impozite acestea să fie indexate doar cu rata inflației de 5.1%. De asemenea, PSD-ista Andra Lapădat a propus ca impozitele pentru mașinile electrice să fie, practic, zero față de o reducere propusă de 50%. Amendamentele au trecut, iar proiectul de HCL a fost votat cu 24 de voturi.

2 COMENTARII

  1. la useristi nesimțirea și mințitul sunt trăsături de caracter. mai ales la neica nimeni asta de lațcău. un habarnist inutil ajuns pe șest viceprimar

    • Bine că v-aţi dat seama cine sunt Usr-iştii după 2 ani de când i-aţi votat…voi sau securiştii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.