Victorie dramatică pentru „Lei”, după un „overtime” cu scântei în faţa Constanţei

Victorie dramatică pentru „Lei”, după un „overtime” cu scântei în faţa Constanţei

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leii din Banat – Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara / Facebook

SCM Timişoara a obţinut o victorie preţioasă şi dramatică în Liga Naţională de Baschet Masculin. „Leii” au avut de furcă acasă cu Athletic Constanţa, meci decis după overtime. La finele celor patru sferturi clasice a fost 74-74. Bănăţenii s-au impus cu 88-83 după o repriză suplimentară, nelipsită nici ea de faze controversate sau contestate.

Oaspeţii au câştigat primul sfert cu 19-17 şi au păstrat diferenţa de pe tabelă la pauză după o bucată de joc egală (18-18).


Sfertul 3 a fost şi el sub semnul echilibrului (19-19), aşa că totul urma, aparent, să se decidă în ultimele zece minute.

Sfertul 4 a fost plin de dramatism. Constanţa părea, în mod surprinzător, aproape câştigătoare cu un minut şi 15 secunde din timpul rămas de joc, având +4 (69-73). Nu au lipsit deciziile contestate, faulturile repetate şi eliminările. După noi direcţii de la margine, Djokovic a găsit triţa de 74-74 cu cinci secunde înaintea sirenei. Astfel că s-a ajuns în overtime. După ce Athletic a avut iarăşi avantaj, bănăţenii au revenit iar ultimul minut s-a jucat iarăşi la „libere”. În final balanţa a înclinat în favoarea „leilor”, dar nu uşor, după o ratare a lui Johnson şi un antisportiv aspru contestat dictat la Corpodean, gazdele s-au dus la +5 de la „libere” prin McClellan iar constănţenii au irosit şi ultima şansă de atac, printr-o nouă decizie la bancă pentru manifestări virulente. McCllelan a stabilit astfel şi scorul final de la punct fix: 88-83.

Cei mai buni marcatori ai timişorenilor au fost McClellan şi Djokovic, ambii cu 20 de puncte. Ceilalţi marcatori ai gazdelor au fost: Kesar 13 pt., Lazar 12, Mirkovic 9, Năsturescu 6, E. Petrescu 3, Schipor 3 şi Maticiuc 2. Coşgheter al partidei a fost oaspetele Nathan Johnson, cu 27 de puncte.

Pe 7 decembrie, SCM joacă la Galaţi. Până acum „leii” sunt în fruntea Conferinţei B, cu şase victorii în şapte partide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.