Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Timişoara au avut o lună noiembrie plină. Mai mulţi cetăţeni, sârbi, români ori ruşi, au încercat să treacă graniţa folosindu-se documente false, expirate sau prezentându-se cu autovehicule căutate de autorităţile din alte ţări. Au fost depistate nu mai puţin de 21 de contravenţii la regimul circulației în zona de competență.
Astfel, nouă cetățeni români au fost sancționați contravențional pentru că au avut inspecția tehnică periodică expirată pentru mijloacele de transport pe care le conduceau. Alţi nouă cetățeni din Serbia și România au fost sancționați contravențional pentru că au avut permisul de conducere expirat iar un număr de trei cetățeni români au fost sancționați contravențional pentru că au avut trusa medicală sau extinctorul din dotarea autoturismului expirate.
În perioada menționată poliţiştii frontieră au constatat şi 18 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Obiectul acestor fapte a fost conducerea unui vehicul fără permis de conducere; conducerea unui vehicul cu permisul de conducere anulat sau retras; fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals (permise de conducere false) și infracțiunea de tăinuire (mijloace de transport căutate pentru confiscare în alte țări).
În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.
Într-unul dintre cazuri, autovehiculul evaluat la 82.500 de lei, condus de un cetăţean român care s-a prezentat la PTF Cenad, era căutat pentru confiscare în Italia.
Altfel, trei cetăţeni din Rusia au încercat să intre în România, pe 1 decembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, în baza a trei autocolante de viză false. Alături de şofer mai călătoreau alți trei conaționali, o femeie și trei bărbați, în calitate de pasageri. La controlul de frontieră cei trei pasageri au prezentat pentru control pașapoartele rusești în care aveau aplicate autocolantle de viză care purtau însemnele autorităților din Italia. Existand suspiciuni cu privire la condițiile de formă și fond ale autocolantelor de viză aplicate în pașapoarte, s-a procedat la verificarea amănunțită a acestora cu ajutorul mijloacelor tehnice din dotare. Cu ocazia verificărilor specifice poliţiştii de frontieră au constatat faptul că cele trei autocolante nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false. În legătură cu cele constatate, cei vizaţi au declarat că nu au cunoștință despre faptul că aceste colante de viză sunt false.
Lucrătorii vamali au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun și totodată a fost propusă instituirea măsurii de nepermitere a intrării pe teritoriul național pentru o perioadă de cinci ani pentru fiecare persoană.