Ziua națională, celebrată cu defilare la Timișoara, după câțiva ani de pauză...

Ziua națională, celebrată cu defilare la Timișoara, după câțiva ani de pauză FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-401429051">

La Timişoara, ceremoniile principale dedicate Zilei Naţionale au inclus, după câțiva ani de pauză forțată de pandemie, o defilare militară şi o retragere cu torţe. Programul acțiunilor a început la ora 9:00, la Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei, unde au fost depuse coroane, jerbe şi buchete de flori.

De la 9:30 a început slujba de Te Deum la Catedrala Mitropolitană din centrul orașului, urmată de o ceremonie militară şi religioasă pe esplanada din fața lăcașului de cult, iar defilarea detașamentelor şi a tehnicii a avut loc pe următorul traseu: Bulevardul Regele Mihai I – Bulevardul Regele Ferdinand I – Catedrala Mitropolitană Ortodoxă – Strada 20 Decembrie 1989 – Bulevardul Mihai Viteazu.

„Împreună, sărbătorind unirea, valorile comune și diversitatea. Prin valori și limbă comună, cu mult curaj și o viziune de țară, acum peste un secol, a avut loc Marea Unire. Anul viitor, prin cultură și diversitate, Timișoara va reprezenta România în Europa, cu mândrie și o viziune pentru întregul continent. La mulți ani, România! La mulți ani, timișoreni!”, a transmis primarul Dominic Fritz.

„La mulți ani, România! Astăzi, mai mult decât în alte zile, avem ocazia să ne îndreptăm înspre noi înșine ca să înțelegem aspectele care ne fac buni români dar și acele lucruri care pot fi îmbunătățite pe viitor. Ziua Națională a României marchează respectul pe care îl purtăm tuturor românilor dedicați unității, bunăstării și speranței poporului român! Vă doresc să aveți o sărbătoare minunată, alături de cei dragi!”, a fost mesajul președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

„Dumnezeu a iubit azi Timişoara: am avut parte de cea mai frumoasă vreme posibilă de Ziua Națională. Asta poate şi pentru că, pentru prima dată, ceremonialul şi parada militară au avut loc în fața Catedralei. Sper să fi pornit astăzi o tradiţie. La Mulți Ani, România!”, a scris pe Facebook prefectul Mihai Ritivoiu.

Spre seară, între orele 17:30 – 19:00 este programată o ceremonie militară de retragere cu torţe, pe traseul Monument Virgil Economu (Piaţa Petru Maior) – Calea Lugojului – Bulevardul Take Ionescu – Piaţa Unirii – Piaţa Libertăţii.

Sursa foto: Facebook / Dominic Fritz, Mihai Ritivoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.