Aprecieri în presa britanică pentru Tereza Catarov, solista timișoreancă stabilită în Londra

Aprecieri în presa britanică pentru Tereza Catarov, solista timișoreancă stabilită în Londra

0
DISTRIBUIȚI

Tereza Catarov, solista născută în Timișoara care s-a stabilit de câțiva ani în capitala Regatului Unit al Marii Britanii are parte de o cronică pozitivă în cadrul portalului London Jazz News cu ocazia unui concert pe care l-a susținut în deschiderea trio-ului St. Barbe care a avut loc la Londra.

Veștile bune nu se opresc aici căci artista timișoreancă va susține un nou concert la Londra în data de 10 ianuarie la PizzaExpress Jazz Club Soho, o sală de concerte legendară în care au cântat începând din 1976 o serie de muzicieni. În cadrul acestui eveniment Tereza Katarov va cânta alături de Christos Stylianides (trompetă și efecte electronice), Innes Yellowlees (pian), Giovanni Cresseri (bas) și Floyer Syndenham (tobe).

Cu doi ani în urmă, la sfârșitul anului 2021 Tereza Catarov a lansat primul ei videoclip, la piesa „Infinity“. Piesa a fost realizată alături de coproducătorul Nicholas Thaeyer (care s-a ocupat și de mixaj și master) iar la interpretarea ei au mai colaborat la bas electric (fx) – Domen Bohte, vioara întâi – Ana Molnar-Popa, vioara a doua – Johanna Levitchi, violă – Ina Căpățână și contrabas – Tiberiu Petrean.


Video-ul acestei piese a fost filmat în biserica din Piața Bălcescu din Timișoara de către Amalia Gaiță, Cristina Precupaș și Sol Faur (lumini).

„M-am născut în 19 septembrie 1995, în Timișoara și pasiunea mea pentru muzică vine din familie. Provin dintr-o familie în care muzica este o prezență continuă. Majoritatea dintre ei cântă la un instrument sau vocal. Muzica pentru noi e o chestiune de vocație. Nu îmi aduc aminte de nicio zi în casa noastră fără muzică și, de aceea, uneori simt că nu eu am ales muzica, ci ea m-a ales pe mine. Mi se părea mereu amuzantă întrebarea: «Ce vrei să fii când vei fi mare?» Pentru mine era evident că nu voiam să fiu altceva decât muzician. În Londra, am ajuns datorită faptului că am fost admisă în cadrul masterului de Jazz de la Guildhall School of Music and Drama, pe care l-am terminat. Am fost mereu fascinată de scena muzicala de jazz din UK. Mi se pare că are un spirit aparte. Am considerat că prin intermediul unei școli îmi va fi mai ușor să mă adaptez scenei londoneze și să cunosc oameni din breaslă. Din fericire chiar așa a fost. Majoritatea profesorilor mei sunt muzicienii pe care, când am ajuns să-i cunosc personal, îi ascultasem deja cântând pe marile scene și de a căror muzică eram fascinată. Am fost surprinsă să aflu că și unii din colegii mei erau muzicieni pe care eu îi admiram, chiar înainte să ajung în Londra. De pildă erau studenți la master membri în trupele unor artiști ca Alfa Mist, Tom Misch sau în Ezra Collective. Sunt într-un mediu familiar, printre oameni extrem de creativi și comunicăm foarte bine prin muzică“, a povestit Tereza Katarov, care a apărut în fața publicului încă de la vârsta de trei ani alături de tatăl ei, Teo Catarov, unul din cei mai avizați cunoscători și interpreți ai folclorului muzical bulgăresc bănațean, născut în Dudeștii Vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.