Avertizare meteo pentru zonele montane. Cum va fi vremea în vestul ţării

Avertizare meteo pentru zonele montane. Cum va fi vremea în vestul ţării

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare și o avertizare cod galben privitoare la precipitații, intensificări ale vântului și viscol în zona montană înaltă.

Informarea va intra în vigoare luni, la ora 17 și va fi valabilă până joi, la ora 20.00.


Specialiștii spun că vor fi precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol în zona montană înaltă

În intervalul menționat, îndeosebi în jumătatea de vest a țării, va ploua, la munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1.700 metri temporar va ninge. Cantitățile de precipitații acumulate vor depăși 20…25 l/mp, iar în Carpații Occidentali și Meridionali pe arii restrânse 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, iar din noaptea de marți spre miercuri la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare cu viteze de peste 100…110 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, cu rafale în general de 55…65 km/h, îndeosebi în vest și sud-est.

Specialiștii au instituit și o atenționare de tipul cod galben de vânt valabilă de luni, la ora 17.00, până marți, la ora 22.00.

În Carpații Meridionali și Occidentali și local în Banat, vântul va avea intensificări cu viteze de 60…80 km/h. La altitudini de peste 1.700 metri, rafalele vor depăși 100 km/h, va fi viscol și vizibilitate va fi scăzută, au precizat meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.