Cameleon Kids, un spațiu educațional și cultural unic în România, deschis în...

Cameleon Kids, un spațiu educațional și cultural unic în România, deschis în apropiere de Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Capitala Culturală Europeană 2023 la Timișoara începe, din perspectiva copiilor, cu deschiderea Cameleon Kids, un spațiu educațional și cultural unic în România, care are un program pentru  copiii între 6 și 11 ani după orele de curs, altul pentru creșă, destinat copiilor între 1 și 3 ani dar este, deopotrivă, un spațiu destinat desfășurării unor evenimente culturale, cu precădere muzica, dansul, teatrul și artele, pentru copiii de toate vârstele, dar și pentru tineri și familii. Programele de educație alternativă își propun să combată marginalizarea socială și să faciliteze dezvoltarea unor înclinații ale copiilor și tinerilor, precum creativitatea,  colaborarea, comunicarea sau gândirea critică.

Directorul cultural al centrului, Ana Maria Iacob, subliniază că, împreună cu Milanca Chioreanu, și-a asumat o misiune socială clară, aceea de a aduce împreună la Cameleon Kids  copii din toate categoriile sociale, pentru a atenua marginalizarea cu ajutorul culturii și artei. Centrul dispune de o cameră culturală multifuncțională, un spațiu de joacă pentru bebeluși, o sală de studiu și teme, cu spații curate, un design interior modern, special destinat activităților cu copiii, mobilier nou și echipamente profesionale, materiale didactice și jucării senzoriale, bucătărie proprie și alte facilități. Sorina Savii (muzică), Adelina Ardelean (arte), Lavinia Urcan (dans) și Cătălin Ursu (teatru), cu sprijinul Coraliei Sulea și al Marianei Crașovan, cadre didactice ale Facultății de Psihologie și Sociologie, UVT, sunt specialiștii în cele patru domenii ale centrului care își vor oferi serviciile pentru cei care îl frecventează. Există și un program, „Working Mum”, gândit pentru mămicile care, după un an de maternitate, decid că vor să aibă proiecte sau se reîntorc pentru câteva ore la serviciu și au posibilitatea de a lucra de la distanță, dar își doresc în același timp să fie aproape de copilul lor. Ele pot lucra patru ore de la Cameleon Kids, în timp ce copilul este sub supraveghere în camera alăturată, unde se bucură de îndeletniciri potrivite vârstei sale.

Modelul de funcționare al Cameleon Kids este următorul: la fiecare trei pachete de preț achiziționate mai este oferit un pachet, iar la fiecare masă caldă luată de un copil la centru, acesta oferă o masă caldă pentru alți copii aflați în nevoie.


Centrul aflat în Moșnița Nouă, va fi deschis zilnic între orele 8:00 și 18:00 sau la sfârșit de săptămâmă pentru evenimente. Centrul poate găzdui până la 30 de copii pentru programul de după ore, respectiv 20 la MiniClub.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.