Cât au cerut șpagă doi inspectori Antifraudă pentru a da o amendă...

Cât au cerut șpagă doi inspectori Antifraudă pentru a da o amendă mai mică

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2132230178">

Doi inspectori Antifraudă au fost arestați la domiciliu, fiind acuzați că ar fi cerut mită de la administratorul unei firme pentru a-i aplica o sancțiune mai mică pentru neregulile constatate în urma unui control.

Potrivit DNA, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a doi inspectori în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Conform procurorilor, în 26 septembrie 2022, inculpații, în urma efectuării unui control la o societate comercială, ar fi pretins de la administratorul acesteia suma de 10.000 euro din care ar fi primit în aceeași zi o primă tranșă în valoare de 24.000 lei.

Banii ar fi fost pretinși și primiți de către cei doi inculpați pentru a aplica o sancțiune mai mică decât cea prevăzută de lege pentru neregulile constatate.

În același context, în 27 ianuarie 2023, unul dintre inculpați ar fi fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la martor suma de 26.000 lei, reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă inițial de cei doi inspectori.

Sâmbătă, judecătorii Tribunalului București au admis propunerea de arest la domiciliu, pentru 30 de zile, a celor doi inculpați, formulată de procurorii anticorupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.