Consilier juridic principal într-o primărie din vestul țării, trimis în judecată pentru...

Consilier juridic principal într-o primărie din vestul țării, trimis în judecată pentru șpagă

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Un fost consilier juridic principal din Primăria Lupeni, județul Hunedoara, a fost trimis în judecată, fiind bănuit că a cerut 50.000 de euro șpagă să ajute un om de afaceri cu un teren.

Procurorii DNA Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Pavăl Constantin, la data faptei consilier juridic principal în cadrul Compartimentului Juridic al Primăriei Lupeni, județul Hunedoara, bănuit de luare de mită.

În rechizitoriu se arată că, în perioada octombrie – noiembrie 2022, Pavăl Constantin ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 50.000 euro pentru a-l „ajuta” să încheie un act adițional de prelungire a contractului de concesiune pentru o suprafață de teren de 160 mp, aflată în proprietatea Primăriei municipiului Lupeni, care fusese aprobat prin HCL 136/2022.

Pavăl Constantin fusese desemnat prin dispoziția primarului să facă parte din comisia de negociere directă, ce avea ca obiect concesionarea terenului respectiv.

După mai multe negocieri, suma finală care i-ar fi fost remisă lui Pavăl ar fi fost de 7.000 de euro, plătibilă într-o singură tranșă.

„De menționat este faptul că, după primirea banilor, respectiv în data de 01.11.2022, solicitarea omului de afaceri ar fi fost rezolvată în doar o zi și jumătate, respectiv pe data de 03 noiembrie 2022, după ce inculpatul ar fi efectuat, în data de 02.11.2022, procedurile necesare constituirii comisiei de negociere conform celor arătate mai sus.


În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii”, informează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.