Contracte semnate pentru finanțarea a 426 de kilometri de trasee cicloturistice pe...

Contracte semnate pentru finanțarea a 426 de kilometri de trasee cicloturistice pe diguri, cu bani europeni

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Mediului Tánczos Barna a semnat miercuri cu ministrul Dezvoltării Cseke Attila contractele de finanțare prin PNRR pentru realizarea a 426 de kilometri de trasee cicloturistice pe digurile cursurilor de apă.

Potrivit ministrului Mediului, valoarea proiectelor este de 206,9 milioane de lei și au fost depuse de patru administrații bazinale de apă.

Astfel, traseele cicloturistice vor străbate județele Arad (29,08 km), Bihor (180,20 km), Dolj (25,30 km), Harghita (45,05 km), Mureș (34 km), Satu Mare (4,09 km) și Timiș (108,37 km).

„Sunt investiții importante prin care putem promova elementele de patrimoniu cultural și natural aflate în proximitatea digurilor printr-un mod de turism sustenabil.


Totodată, pistele de biciclete construite pe coronamentele digurilor de apărare reprezintă o infrastructură potrivită și pentru autorități în vederea intervențiilor”, susține Tánczos Barna.

El anunță că, în total, vor fi construiți 3.000 de kilometri de trasee cicloturistice din PNRR care vor fi completate cu aproape 900 de kilometri de piste de biciclete care se vor realiza de către primării prin proiectele Administrației Fondului pentru Mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.