Cristian Gavra a părăsit-o până la urmă pe Ripensia pentru concitadina Politehnica....

Cristian Gavra a părăsit-o până la urmă pe Ripensia pentru concitadina Politehnica. Primele declaraţii ca alb-violet

0
DISTRIBUIȚI
Cristi Gavra (mijloc); Foto: SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAX FOTO

Cristian Gavra a plecat azi oficial de la Ripensia. Experimentatul atacant arădean era dat la începutul lunii aproape sigur la CSC Dumbrăviţa, dar a ajuns în cele din urmă în curtea… Politehnicii Timişoara.

Gavra (29 ani) a pus pe jar mai multe cluburi din vestul ţării la început de an. Până la urmă el s-a înţeles azi cu Poli, care avea poate şi cea mai mare nevoie de vârf. Fără om de gol şi cu cel mai slab atac statistic din „B”, alb-violeţii, deşi suferinzi (şi) financiar l-au convins pe fostul vârf de la „U” Cluj şi Viitorul. La începutul lunii el oferea pentru „Fotbal vest” un interviu în care vorbea ca şi cum s-a alăturat proiectului de la Dumbrăviţa. De asemenea, în trecut, între el şi Poli Timişoara au mai existat tatonări, se pare că inclusiv înainte de a semna cu ripensiştii.

Angajamentul cu „Ripi” a fost anunţat reziliat de comun acord. La roş-galbeni, Gavra a marcat de trei ori şi a oferit şase assist-uri colegilor în 20 de partide. Două dintre reuşite au fost în prima parte a sezonului de Liga 2.

„Am venit cu gânduri frumoase, îmi doresc foarte mult să ajut această echipă de tradiţie, cu evoluţii cât mai bune. Să ne îndepărtăm de zona periculoasă, de acolo, de la retrogradare, şi să facem o figură frumoasă în cele nouă jocuri rămase!”, a declarat Cristian Gavra după ce a semnat contractul cu cealaltă formaţie de pe Bega din Liga 2.


El a semnat până în vară, cu drept de prelungire pentru încă un sezon, probabil în cazul în care alb-violeţii se salvează. Poli fiind pe 19, cu 12 puncte.

Cristi Gavra are o experienţă vastă atât la nivelul primului eşalon, unde a totalizat trei goluri şi opt assist-uri în 91 de partide, cât şi în Liga 2, unde are 121 de meciuri şi nu mai puţin de 41 de goluri înscrie. A crescut la FC Sânleani şi Viitorul Constanţa (actualul Farul), pentru care a evoluat şi la nivel de seniori în primele două eşaloane, promovând cu gruparea lui Gică Hagi în elită. A mai jucat la Gaz Metan Mediaş, „U” Cluj şi Academica Clinceni. A fost totodată internaţional de tineret şi juniori.

„Colonie” de ex-clujeni

Poli a ajuns la şapte achiziţii odată cu sosirea lui Gavra, care, la lel ca alte două mutări ale iernii, a avut legături cu Clujul. Dacă el a fost la „U” în trecut, Gîdea a activat la CFR, în timp ce mai tânărul Denis Moldovan a sosit de la Viitorul Cluj. De la acest din urmă club, din Liga 3, mai provin doi trialişti din această perioadă, ambii au jucat cu Timişul Şag în repriza a doua, e vorba de fundaşul Bogdan Porumb şi mijlocaşul dreapta Alex Roşca. Din lotul actual mai sunt câţiva jucători cu legături sub Feleac: Carol Taub (ex-U) şi portarul Murariu (CFR).

Tot azi, mai devreme, mijlocaşul Onni Tiihonen (ex-Dăeşti) devenea primul jucător finlandez din istoria bănăţenilor. Celelalte sosiri sunt Târşa (Metalul Buzău), Stojanovic (Zlatibor Cajetina, Serbia) şi Sekulic (Abano, Italia). Desigur, toţi aceşti jucători vor putea evolua după ce timişorenii scapă de interdicţia la transferuri, lucru aşteptat să se întâmple în cursul acestei săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.