Cu o nouă achiziţie în teren, SCM Timişoara a pierdut şi cu...

Cu o nouă achiziţie în teren, SCM Timişoara a pierdut şi cu Dinamo. Adversar greu pentru „lei” în Cupă

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leii din Banat – Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara / Facebook

„Leii din Banat” au anunţat un nou transfer în timp ce meciul alb-violeţilor cu Dinamo era la început. Nord-macedoneanul Adem Mekic a semnat cu SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara şi a şi intrat azi, în eşecul oarecum neaşteptat, scor 71-77, pe terenul bucureştenilor. Este a treia înfrângere consecutivă în campionat a bănăţenilor.

Meciul de azi de la Bucureşti a avut o desăşurare inedită. Gazdele au câştigat primul sfert cu 21-16. Mai mult „leii” au fost aproape inexistenţi în cel de-al doilea, cedat cu 6-20! Ecartul s-a păstrat după sfertul 3, încheiat 20-20, dar dinamoviştii au avut şi +21. Dintr-o dată, în ultima pătrime bănăţenii s-au trezit şi a început să le iasă aproape totul, inclusiv de la distanţă. SCM s-a apropiat la doar cinci puncte (65-75), cu destule minute rămase pentru a câştiga, peste patru. Împreună cu erorile de ambele părţi din final, a fost până la urmă prea târziu iar amfitrionii au obţinut victoria.

Dinamovistul Andrei Mandache şi alb-violetul Nikola Gajic, cu câte 18 puncte, au fost coşgheterii partidei.


Pentru SCM au mai punctat McClellan 16 puncte, Dokovic 12, Kesar 10, Mekic 9, Lazar 4, E. Petrescu 2.

Înfrângerea de azi vine după cele cu Oradea (decembrie 2022) şi Voluntari, la începutul acestui an. Pe 18 ianuarie timişorenii (8 victorii / 5 eşecuri) primesc replica Stelei în sala „Constantin Jude”.

Mekic, anunţat „din mers”

Despre jucătorul introdus azi în premieră, Adem Mekic, clubul a informat mass-media după startul jocului, când nord-macedoneanul era deja implicat în meciul cu Dinamo. Acesta a sosit „în această săptămână”, are 27 de ani şi vine de la campioana Macedoniei de Nord și actualul lider al clasamentului, MZT Skopje Aerodrom.

Aflat la prima experienţă externă, Adem a întregistrat la fosta echipă în prima parte a sezonului: 18 meciuri, 9 în prima ligă a Macedoniei (cu medii de 7.11 puncte și 2.11 pase decisive/partidă) și 9 în Liga Adriatică (2.44 puncte pe meci). El are 1.97 metri şi poate evolua pe posturile 2 și 3. 

Debut cu U-BT în Final 8

Pe SCM Timişoara o aşteaptă o misiune grea în Final 8-ul Cupei, acolo unde o întâlneşte în sferturi pe U-BT Cluj, lucru stabilit de tragerea la sorţi de azi.

CSM Athletic Constanta va găzdui turneul care începe pe 11 februarie. Semifinalele se vor juca la 13 februarie, iar finala la 15 februarie.

Program sferturi:

U-BT Cluj-Napoca – SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara

CSO Voluntari – SCM Universitatea Craiova

CSM CSU Oradea – FC Arges Piteşti

CSM Athletic Constanta – Rapid Bucureşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.