Cum poţi să faci şcoala de şoferi sau vatmani, gratuit

Cum poţi să faci şcoala de şoferi sau vatmani, gratuit

0
DISTRIBUIȚI

Tinerii din medii defavorizate pot apela la sprijin financiar pentru acoperirea costurilor şcolii de şoferi prin programul „Permis pentru viitor”.

Obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente este facilitată prin „Permis pentru viitor”.


Mai ales că s-a redus la 18 ani vârsta minimă de obținere a permisului de conducere pentru categoriile C, CE și la 21 ani pentru categoriile D, DE.

Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 18 și 25 de ani care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până la data de 24 ianuarie 2023. Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente: scrisoare de motivare personală; anchetă socială; declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii; ofertă de preț de la școala de șoferi, respectiv document despre nivelul studiilor absolvite.

Detalii și formularul de înscriere se găsesc AICI. În decursul celor șapte ediții anterioare ale acestui program, 143 tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 41 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.