Cum a vrut mafia morții să-și impună regulile într-un spital din Timișoara:...

Cum a vrut mafia morții să-și impună regulile într-un spital din Timișoara: ”Nu vi-s normali, ajungem ca Suceava”

2
DISTRIBUIȚI

Ancheta DNA Timișoara în cazul lui Florin Răvășilă, fostul director al Direcției Clădiri, Terenuri, Dotări Diverse I Est din cadrul Primăriei Timișoara în timpul administrației Nicolae Robu, a scos la iveală că era pregătit să facă trafic de influență oricând pentru patronul SC Casei Funerare Octavian și Adi SRL  din Lugoj, Octavian Batori.

Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara a rămas, în martie 2020, fără contract pentru ridicarea morților infectați cu Covid 19 și a sunat la firmele de pompe funebre care apăreau în lista pusă la dispoziție de Prefectura Timiș. Vă reamintim că Răvășilă se lăuda că este „prieten” cu prefectul Liliana Oneț și că a trimis o lisă scurtă în care firma lui Batori era prima.


Pentru ridicarea decedaților infectați cu Covid 19 s-a stabilit un preț de 400 lei, iar pentru restul cazurilor de 100 lei. Ulterior, firma de pompe funebre a ridicat trei cadavre și a trimis o factură în care prețul pentru un caz era de … 7.000 lei. Spitalul a refuzat să plătească deoarece erau facturate și alte servicii, iar legislația prevede că familia poate să-și aleagă firma cu care să lucreze. Factura a fost stornată, dar Batori a intervenit la Răvășilă ca să obțină condițiile care-i convin de la spital.

După un mesaj de la intermediarul Alin Agafiței, directorul i-a scris să sune că a vorbit. Batori dorea obținerea unui acord pe care l-a transmis și în care se prevedea că spitalul nu plătește nimic și costurile sunt suportate de familie sau de primării. Scopul era evident de a factura sume mult mai mari decât cele stabilite cu spitalul. Directorul Institutului de Boli Cardivoasculare, Constantin Luca și directorul economic, Aurora Bojin, au refuzat propunerea deoarece încălca legislația. După ce Bojin i-a trimis pe Whatsapp o fotografie cu un fragment de legislație, Batori a răspuns nervos ”La 22 seara, nu vi-s normali la cap, ajungem ca Suceava”.

”Vigilența și onestitatea conducerii IBCV (manager și director economic) care a sesizat posibila <capcană> în care ar fi căzut institutul a condus în final la neacceptarea solicitărilor lui Batori Octavian Mihai și a intervenției făcute de Răvășilă Emilian Florin, conștient de posibilitatea încasării unui comision, la conducerea IBCV pentru a favoriza Casei Funerare Octavian și Adi SRL”, se arată în rechizitoriu DNA.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.