Daniel Dorobanțu a lansat o nouă melodie: „Este povestea explorării eternului văzut...

Daniel Dorobanțu a lansat o nouă melodie: „Este povestea explorării eternului văzut ca un izvor nesfârșit de mirare din necunoscut“

0
DISTRIBUIȚI

Daniel Dorobanțu, fondatorul grupului Thy Veils și ghid în lumi de basm prin proiectele solo, a lansat o nouă călătorie audiovizuală de poveste, de data aceasta alături de artistul Dan Sîrbu.

Creațiile de basm ale lui Daniel Dorobanțu se află într-o continuă detașare de imagine și formă, dar în deplin cuget la murmurul dintre lumi. Aici, în dintrelume, este tărâmul de poveste în care artistul alege, de cele mai multe ori, să-și instaleze sunetul ca instrument de transformare a timpului în Frumos. “Mare Adânc” este o explorare ce poartă auditoriul înspre străluciri ce recompun lumea firească într-un univers nou în care ființa dispare pentru a face loc sunetului-suflet. O compoziție ce inspiră pasul plăsmuind noi căi pe care să te reîntorci în poveste, redevenind cuvânt în eternul basm care suntem.

Prin fiecare compoziție pe care ne-o dăruiește, Daniel Dorobanțu reușește să stârnească un soi de empatie cosmică, o transpunere aproape fizică a ființei în infinitul memoriei. Astfel, “Mare Adânc” devine argumentul care se așază în mijlocul firii asemeni gândului ce-ți așterne visarea. Aici, sunetul clădește o claie de stări, iar memoria ce zburdă însuflețită peste geografia ființei, împrăștie miresme de bine pe toate câmpurile naturii umane.

Daniel Dorobanțu declară că “’Mare Adânc’ este povestea explorării eternului văzut ca un izvor nesfârșit de mirare din necunoscut, filtrat prin dragostea pe care o purtăm pentru mitologia și tradițiile românești.


Cu abilitățile sale muzicale și implicarea sinceră în această aventură, Dan Sîrbu a fost un explorator de nădejde pe tot parcursul drumului.”

Despre colaborarea sa cu Daniel Dorobanțu, artistul Dan Sîrbu spune că “aceasta a fost una spontană. Mai întâi ne-am întâlnit la un concert pe care Daniel l-a susținut în Berlin, unde am descoperit că suntem pe aceeași lungime de undă, așa că am zis să încercăm. Sunt foarte recunoscător pentru această experiență, fiindcă este una într-adevăr deosebită.”

De la debutul său, în 1995, muzicianul şi artistul vizual Daniel Dorobanțu a produs o serie de albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Artistul care a pus bazele Thy Veils, un ansamblu de artă sincretică, a pornit la drumul descoperirilor muzicale cu ajutorul unor figuri cunoscute ale scenei locale şi naţionale. „În 1995 am înregistrat nişte piese care au făcut parte dintr-un proiect dedicat lui Brâncuşi făcut de un prieten de la Facultatea Tibiscus. Dacian Vâlcu din Romantic Jurgen ştia că mă pricep să scot sunete din computer şi vroia să îl ajut să facem ceva ce pe vremea aia se numea techno industrial. După aceea, i-am cunoscut pe cei de la Arc Gotic şi toată scena underground din Timişoara. Am descoperit o lume cu sensibilităţi specifice în care m-am simţit imediat acasă. După Arc Gotic, am cântat doi ani la clape cu Negură Bunget, iar după aceea am fost producător executiv la albumul Macadam al celor de la Blazzaj. Am lucrat cu Eddie Neumann care mi-a educat mult gustul în zona de jazz. A fost o frăţie care a contat mult. I-am cunoscut şi pe ceilalţi din Blazzaj şi am absorbit mult din know-how ul lor. Am avut şi o trupă cu Ionuţ Dorobanţu, Moebius Strip. Ionuţ fiind şi profesor, m-a ajutat mult, a avut o influenţă benefică asupra modului în care abordez viaţa. Am înţeles că e un lifestyle“, povestește Daniel Dorobanţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.