Despre „fake news”, într-o expoziție cu lucrări ale unor artiști din mai...

Despre „fake news”, într-o expoziție cu lucrări ale unor artiști din mai multe țări, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Institutul Francez, în parteneriat cu Faber Fondation Groupe EDF, ifa, FunkForum, aduce la Timișoara expoziția „Fake News: art, fiction, mensonge”, care  explorează și descifrează mecanismele de creare și difuzare a informațiilor false propagate pe Facebook, Twitter, Instagram și alte platforme sociale și își propune să găsească metode prin care să le stopeze.

Inedita expoziție reunește lucrări ale unor artiști francezi și internaționali care trag un semnal de alarmă și pun la îndoială transmiterea unor informații false într-o lume din ce în ce mai dependentă de aceste rețele, care distruge spiritul critic.


Expoziția propune o călătorie artistică și educativă, între realitate, interpretare și percepție, pentru a înțelege și a descifra mecanica a ceea ce înseamnă „fake news” (știri false).

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 27 ianuarie, de la ora 18:00, la Faber, printr-un dialog pe această temă între Marc Semo, jurnalist la „Le Monde” și Robert Schwartz, jurnalist la „Deutsche Welle”, moderat de Marcel Tolcea. Acesta va avea loc în limba franceză, cu traducere în limba română, iar intrarea la eveniment este liberă. În aceeași zi, la ora 11:00, jurnalistul Marc Semo este invitat la o discuție cu elevii liceului teoretic „Jean Louis Calderon”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.