DNA confirmă dezvăluirile PRESSALERT – apartamentul din București unde au lucrat muncitorii...

DNA confirmă dezvăluirile PRESSALERT – apartamentul din București unde au lucrat muncitorii de la Piețe SA îi aparține lui Nasleu

1
DISTRIBUIȚI

Ancheta DNA în dosarul în care Ioan Nasleu a fost trimis în judecată recent pentru trafic de influență a mai lămurit un aspect – situația apartamentului din București unde, când acesta era director la Piețe SA, a trimis din Timișoara mai mulți muncitori pentru a face diverse lucrări cu mașina societății, în vara anului 2020. Când PRESSALERT.ro a dezvăluit acest lucru, Nasleu a susținut că doar plătește niște rate pentru că a încercat să ascundă faptul că este proprietar printr-o manevră extrem de abilă, în față fiind firma unui liberal abonat la contractele cu statul.

Plecând de la referirile pe care Florin Sora le făcea, în discuțiile din 2017, la apartamentul pe care Nasleu risca să-l piardă din cauza datoriilor și îl îndemna să-l ajute cu aprobarea dosarului pentru despăgubiri de 18,9 milioane euro de la ANRP pentru a-i putea da ”comision” că a rezolvat situația, anchetorii de la DNA au descoperit că erau vecini într-un bloc de pe strada Apicultorilor din sectorul 1 din București. ”Prin promisiunea bilaterală  de vânzare-cumpărare din 10.07.2013 între Conlux Development SRL și un interpus al lui Nasleu Ioan, Rif Marcel (fratele nașului său, n.a.), s-a convenit ca preț al imobilului suma de 120.000 euro+TVA 24%, din care l-a data convenției s-au plătit 10.000 euro, iar în data de 13.02.2015 încă 10.000 euro. În concluzie, la data faptelor, restul de plată necesar lui Nasleu Ioan pentru achitarea apartamentului, promis de Sora Florin în schimbul traficării influenței în schimbul urgentării soluționării dosarului ANRĂ nr. 29046/FFCC/2012 era de 100.000 euro+TVA 24%. Sora Florin cunoștea nivelul prețurilor din imobilul respectiv, deoarece în 2015 cumpărase apartamentul vecin pe numele fiicei sale”, se arată în rechizitoriul DNA.

Promisiunea de vânzare cumpărare a fost semnată cu cinci zile înainte ca Nasleu să fie destituit din funcția de secretar de stat la ANRP de către premierul Victor Ponta.


Cum planul făcut cu Florin Sora a eșuat, nereușind să-l ajute să obțină uriașa sumă în ciuda demersurilor făcute, omul de încredere al primarului Robu a schimbat strategia. Astfel, în 6 decembrie 2018, firma timișoreană GTA Telecomunication SRL, reprezentată de mandatarul Ionuț Sorinel Gaiță, cumpără de la SC Conlux Development SRL, apartamentul cu numărul 7 situat la parterul ansamblului rezidențial North Lane Residence, în zona Băneasa din București, pentru care în 2013 Marcel Rif a semnat promisiunea de vânzare-cumpărare. Locuința cu trei camere este situată la parterul blocului de șase etaje având 75,55 metri pătrați, o terasă de 26,31 metri pătrați  și un lot de teren de 45 metri pătrați în fața apartamentului. Prețul negociat și plătit – 86.000 euro+TVA, adică 102.340 euro. Asta dovedește faptul că, între timp, de la momentul discuțiilor cu Sora, din februarie – aprilie 2017,  s-au mai achitat sume din valoarea apartamentului.

Conform contractului,  avansul de 100.066,20 lei a fost plătit de companie ”din surse proprii”, iar diferența de 300.195 lei printr-un credit luat de la Alpha Bank Timișoara. Detaliile tranzacției se schimbă, însă, în 12 februarie 2019 când soția liberalului, Maria Gaiță, unic asociat și administrator al GTA Telecomunication SRL semnează un act cu persoana fizică Maria Gaiță – ”convenție privind promisiunea sinalagmatică a stipulației pentru altul”. Complicata denumire ascunde de fapt o manevră financiară – firma declară că banii pentru avans au fost primiți de la Maria Gaiță, iar aceasta ”a dobândit suma de la terțul Nasleu Ioan”. În plus, se stabilește că tot creditul bancar va fi achitat prin rate lunare ”indiferent de voința noastră, EXCLUSIV ca urmare a creditării societății GTA Telecomunication SRL de către prima (Gaița Maria, n.a.), sumele respective fiind puse la dispoziție de către terțul Nasleu Ioan prin virament bancar într-un cont deschis pe numele susnumitei Gaiță Maria”. Firma se obligă să nu plătească ratele decât din creditarea făcută de asociata unică care, la rândul ei, se angajează să dea banii și recunoaște că toate sumele au provenit de la cel care în acel moment era consilierul personal al primarului Timișoarei. Când se plătește creditul, prin acest mecanism, firma se angajează ca în maxim 15 zile să semneze convenția prin care Nasleu devine și proprietar în acte și să plătească despăgubiri de 1.000 euro pentru fiecare zi de întârziere. GTA Telecomunication SRL și alte firme controlate de liberalul Ionuț Gaiță au primit contracte de la Primăria Timișoara de milioane de euro în timpul administrației Robu și chiar cu Piețe SA când Nasleu era director.

1 COMENTARIU

  1. Pe cand o descindere la primaria Sandra/Timis, unde primarul demis face tot posibilul sa-si „acopere” afacerile dubioase cu terenuri, locuri de casa acordate pe spagi, abuzuri si cheltuieli de bani public pe masinile ce le foloseste primarul care doarme jumatate de zi, chiar daca angajatii primariei sustin ca DL.PRIMAR suspendat este la Bucuresti sau la Bruxelles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.